На скільки ЗСУ вдалося просунутися на Бахмутському напрямі: оновлена карта

ЗСУ на Бахмутському напрямку просунулися на 1400 метрів

Українські захисники продовжують досягати успіхів на Бахмутському напрямі. За добу нашим воїнам вдалося пройти до 1400 метрів на різних ділянках. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив речник Сил оборони України Східного напрямку Сергій Черевий.

Спікер зазначив, що українські військові контратакують, користуючись тим, що ворог проводив ротацію. Тим часом супротивник також намагається бити і по наших підрозділах. Зазначається, що було завдано 8 авіаударів; вчинено близько 330 обстрілів ствольною та реактивною артилерією.

"Усього відбулося шість бойових зіткнень, у ході яких нашими Силами оборони знищено 138 окупантів, 236 отримали поранення, одного взяли в полон", - розповів Черевий.

За його словами, росіяни намагаються не лише утримати свої позиції, а й контратакувати українських військових. Але всі спроби країни-агресора зупинити ЗСУ розбиваються. Росіянам не вдається зупинити українську армію та просування вперед на Бахмутському напрямі – яскраве підтвердження цього.

Під час зіткнень наші військові знищили:

самохідну артилерійську установку "Гвоздика";

3 бронеавтомобілі;

гаубицю Д-30;

зенітну гармату С-60;

безпілотний апарат ZALA;

8 складів боєприпасів;

7 автомобілів, що підвозили ворогові зброю та боєприпаси.

Читайте також на порталі "Коментарі" - як розуміти заяви України та Росії щодо ситуації на фронті – чого очікувати далі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи вдалося ЗСУ прорвати першу лінію оборони РФ : відповідь британської розвідки.