На скільки років ще може затягнутися війна в Україні: прогноз The Economist

Зазначається, що у разі виникнення нової серйозної кризи Захід опиниться у скрутному становищі

Російсько-українська війна може тривати ще п'ять років. Про це все частіше говорять західні чиновники. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The Economist".

Зазначається, що "зараз не найщасливіші часи", зокрема через те, що війна між Ізраїлем і ХАМАС загрожує перекинутися на весь Близький Схід, а на задньому плані зіштовхнуться США та Іран. І найбільша в Європі з 1945 року війна в Україні не дає ознак закінчення, пише видання.

І, якщо ці обидві війни затягнуться, доведеться дуже непросто, додає "The Economist". Зазначається, що у разі виникнення нової серйозної кризи Захід опиниться у тяжкому становищі.

"Як і за часів "холодної війни", кожна криза, якою б вона не була, може розглядатися як випробування американської або китайської могутності, що втягує кожну з країн", - вважають автори статті.

Читайте також на порталі "Коментарі" - понад 20 місяців продовжується широкомасштабна агресія Росії проти України. Останнім часом ситуація на фронтах менш динамічна, ніж раніше, але низка "гарячих точок" у зведеннях практично щодня. Складна для нас ситуація в районі Авдіївки, яку понад місяць штурмують окупаційні війська, спекотно на лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна. При цьому посилилися розмови про можливі переговори Києва та Москви. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" ситуацію всередині та навколо російсько-української війни на даний момент, а також перспективи її розвитку.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому терміново потрібний план "Б" у війні проти Росії: на що Кремль робить ставку та в чому небезпека.