Головна Новини Суспільство Війна з Росією На саміті ЄС Зеленський звернеться з важливим проханням до партнерів
commentss НОВИНИ Всі новини

На саміті ЄС Зеленський звернеться з важливим проханням до партнерів

Володимир Зеленський проситиме саміт ЄС посилити санкції проти Росії

26 жовтня 2023, 09:20 comments4051
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський вже анонсував своє звернення до лідерів Євросоюзу, під час якого український лідер попросить союзників посилити санкційний тиск на Росію. Як повідомляє портал "Коментарі", про це сам Зеленський розповів у своєму традиційному зверненні до українців.

На саміті ЄС Зеленський звернеться з важливим проханням до партнерів

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

"У моєму графіку участь у засіданні Європейської ради – на рівні лідерів держав ЄС. І серед іншого говоритиму саме про це: санкції проти Росії вимагають розширення та посилення", – сказав український лідер.

Зеленський зазначив, що кожен російський удар – особливо такі зухвалі, які спрямовані проти атомних станцій та інших критичних об'єктів – це аргументи, що тиску на державу-терориста недостатньо.

У зверненні Зеленський повідомив, що російські дрони, які напередодні вночі були збиті на Хмельниччині, найімовірніше хотіли атакувати Хмельницьку АЕС.

Варто зазначити, що в ЄС уже точаться дискусії щодо запровадження 12-го пакету санкцій проти країни-агресора. Поки що конкретики немає, але з тієї інформації, яка просочується у ЗМІ, можна сказати, що новий секційний пакет насамперед стосуватиметься обмежень на торгівлю російськими алмазами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тиск санкцій проти Росії посилювався з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, але при цьому ЄС так і не зміг відмовитися від торгівлі з країною-агресором. Європейський Союз із лютого 2022 року продовжив імпортувати з Росії "критично важливу" сировину, таку як титан і нікель, на загальну суму 13,7 мільярда євро, причому у компаній, пов'язаних із оточенням російського диктатора Путіна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – незважаючи на санкції, лідер ЄС імпортує нафту з РФ: подробиці скандалу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини