Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Покровському напрямку «жесть», яку буде складно стабілізувати: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

На Покровському напрямку «жесть», яку буде складно стабілізувати: в чому причина

На Покровський напрямок заводять багато живої сили, але військові не вірять, що така тактика спрацює

17 вересня 2024, 09:34 comments3163
Поділіться публікацією:

Військовий Олександр Карпюк розповів про те, що на Покровському напрямку вкрай складна ситуація і стабілізувати її буде важко.

На Покровському напрямку «жесть», яку буде складно стабілізувати: в чому причина

Покровськ

"На мою особисту субʼєктивну думку, в нас на Покровському напрямку дупа, і буде дуже складно це все стабілізувати хоча б. В нас зараз тактично гірше положення, ніж нещодавно, у противника більше особового складу, в нього більше логістичних можливостей по розміщенню особового складу, бо в них є Донецьк зі залізничними станціями та великою кількістю промзон, де можна його акумулювати, розвивати в бойові порядки та запускати в бій", — повідомив військовий.

При цьому, за його словами, ЗСУ не можуть навіть в Покровську зараз тримати якісь великі сили, бо його постійно знищують, а знайти зараз незайняту посадку — це вже проблема.

"Але у Донецького угрупування є один великий плюс. Це мабуть ,найбільше та найдосвідченіша кількість бплашників, як ударників, так і розвідників. Які знають цей район, нюанси, та звичні до лінії з самим потужним РЕБом по всій смузі", — говорить Карп’юк.

Проте, за його словами, на фронті Силам оборони дуже сильно бракує дронів, на відміну від ворога.

"Вони нон-стоп відправляють два фпв на різних частотах в зону інтересу каруселлю. Там постійно крутяться Зали/Суперками шукаючи цілі. Немає цілі? Ну і пох*р, фпв об землю і нові в повітря. Тобто вони готові втратити 2 FPV, щоб на 20-25 хвилин мати можливість в секторі інтересу вражати цілі, а при боях високої інтенсивності це дає велику перевагу", — додає військовий.

За його словами, на Покровський напрямок зараз заводять багато підрозділів.

"Але я чесно сказати не вірю в стратегію "перемогти живою силою в фортеці Покровськ". Та і навіщо? Життя одного солдата дорожче за тисячу дронів. Тобто правильна стратегія зараз — це завалити наші "рубаки" та "бубаки" дронами, щоб їх було дох*ра. Щоб люди могли просто х*рячити нон стоп і не старатися економити. Бо ця економія = більші втрати в особовому складі", — заявив Карп’юк.

Він вважає, що Сили оборони зможуть мати хоч якусь надію на перелом ситуації, якщо держава буде належним чином забезпечувати військових дронами, і цей процес буде безперебійним.

"Для мене дефіцит дронів, це ідіотизм, вибачте. І якщо держава, щоб зменшити втрати особового складу не в змозі організувати такі зміни — то є великі питання до неї. До керівництва, яке має можливість працювати дронами, але не використовує цю можливість на 100% — в мене питання до їх профпридатності", — відзначив військовий і додав, що чим більше у ЗСУ будуть витрачати дроні тим менше будуть втрачати людей.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, як вплине погода на бої, що ведуться на Покровському напрямку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини