Головна Новини Суспільство Війна з Росією На окупованому Запоріжжі до гуманітарної катастрофи додалися ще й білоруські військові
commentss НОВИНИ Всі новини

На окупованому Запоріжжі до гуманітарної катастрофи додалися ще й білоруські військові

Мер Мелітополя розповів, що в окуповану Кирилівку заїхали білоруські військові

26 січня 2023, 20:01 comments2460
Поділіться публікацією:

Окупанти нарощують свою присутність в Україні. До окупованої Кирилівки, що в Запорізькій області, продовжують прибувати нові сили військ противника. Про появу там військових з Білорусі розповів мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі національного Телемарафону, пишуть "Коментарі".

На окупованому Запоріжжі до гуманітарної катастрофи додалися ще й білоруські військові

Фото з відкритих джерел

“Вчора в Кирилівку заїхали білоруські військові. Вони можуть бути співробітниками приватної військової компанії. Ми ж не знаємо, як вони будуть прикривати участь у війні проти України. Може вони будуть казати, що це точно не регулярні війська Білорусі, але по факту це білоруси. По факту у них є шеврони якоїсь там Вітебської частини або бригади. Це те, що бачать наші мешканці", — повідомив Мелітопольський міський голова Іван Федоров.

Отже, резюмував мер, представники армії з Білорусі вже зайшли на територію України. За його словами, на півдні Запорізької області в останні дні збільшилася кількість окупаційних військ. Російські загарбники пропагандують утопічний "русскій мір". Натомість спровокували гуманітарну катастрофу:

-       закрили можливість постачання гуманітарної допомоги в окупацію:

-       ліки в аптеках коштують в 3-4 рази дорожче, ніж на підконтрольних Україні територіях;

-       медикаменти в лікарнях в дефіциті, навіть фізрозчин;

-       лікарні переповнені. На 180 ліжко-місць, приміром, мелітопольської лікарні припадає 200 пацієнтів, в тому числі поранених окупантів;

-       морги зайняті 200-ми орками;

-       закрили людям виїзд до підконтрольного Україні Запоріжжя, тож кваліфікована медична допомога надається лише в Криму. Але для жителів з окупації або виставляють ціни в доларах, або вимагають російський медичний поліс, який складно оформити навіть з роспаспортом;

-       вартість продуктів і засобів гігієни підвищилась у 2-5 разів у порівнянні з лютим 2022 року. Ціни вищі, ніж у розсаднику "русского міра" - Москві.

"Жителі в окупації потерпають від терору рашистів і чекають на повернення України", — резюмує Іван Федоров.

На інформацію про білоруські війська в тимчасово окупованій Кирилівці відреагував начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Євгеній Єрін. За його словами, ЗСУ зараз перевіряє цю інформацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — наміри білоруської армії вдертися до України: США оцінили загрозу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини