Головна Новини Суспільство Війна з Росією На окупованих територіях рашисти нещадно вирубують ліс: нові свідчення
commentss НОВИНИ Всі новини

На окупованих територіях рашисти нещадно вирубують ліс: нові свідчення

Не гребують лісонасадженнями

5 квітня 2023, 17:26
Поділіться публікацією:

Російські загарбники продовжують активно знищувати природно-ресурсний потенціал тимчасово окупованих українських територій.  Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заступника міністра оборони Ганну Маляр.

На окупованих територіях рашисти нещадно вирубують ліс: нові свідчення

Лісосмуги

"З початку окупації російськими підприємствами було організовано заготівлю лісу у Запорізькій, Херсонській та інших тимчасово окупованих областях України, — свідчить Ганна Маляр. — При цьому підприємцями здійснюється неконтрольована варварська вирубка лісових насаджень, що у разі її продовження невідворотно призведе до катастрофічних наслідків для екології".

Більшість лісових масивів у цьому регіоні штучного походження і вони спеціально створювались для захисту від вітрової, ґрунтової та водної ерозії, виконуючи функцію рекреаційних та лісомеліоративних насаджень, підкреслюють у Мінобороні. Разом з цим, протягом останньої декади березня цього року у районі  Маріуполя  зафіксовано інтенсивне переміщення автошляхами Е105 та М18 колон російських вантажних автомобілів, завантажених свіжозрубаним лісом-кругляком.

Крім того, у деяких населених пунктах тимчасово окупованих територій України російське командування заборонило місцевому населенню здійснювати сільськогосподарські роботи на полях, що, ймовірно, призведе до зриву цьогорічної весняної посівної кампанії, а в подальшому – занедбання сільськогосподарських угідь.

Натомість, в Україні триває вже друга воєнна посівна — засіяно пів мільйона гектарів ріллі, з 13 млн. запланованих. При цьому великою проблемою поточною та майбутнього для українських аграріїв є розмінування територій.

Тим часом, ЗМІ дізналися, як Росія в обхід санкцій продає своє дизпаливо.

А експерти розповіли про те, як розв'язати протиріччя між польскими та українськими аграріями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини