Головна Новини Суспільство Війна з Росією На одному з напрямків з’явилися новітні укриття типу «Парасолька»
commentss НОВИНИ Всі новини

На одному з напрямків з’явилися новітні укриття типу «Парасолька»

Такі конструкції захищатимуть українських захисників на Півдні України

сьогодні, 12:42
Поділіться публікацією:

Для надійного захисту військових на передовій, коштом обласного бюджету Херсонщини закупили новітні укриття типу “Парасолька”. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію голови Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

На одному з напрямків з’явилися новітні укриття типу «Парасолька»

Укриття "Парасолька". Фото: Олександр Прокудін

Всього придбали десять таких захисних конструкцій, половина з яких – уже доставлені до регіону. Загальна вартість – 17,8 млн грн. 

Вони виготовлені з бронесталі, дозволяють одночасно вести вогонь у різних напрямках і забезпечують максимальну безпеку. Їх розробила компанія "Parabella" – підприємство з майже 70-річним досвідом.

"Парасолька" була випробувана за усіма стандартами, як українськими, так і НАТО, а головне – отримала схвалення від наших Захисників і Захисниць. Укриття здатне витримати обстріли з усіх видів стрілецької зброї, фугасні артснаряди, атаки дронів тощо. 

Також серед переваг – простота та мобільність: для монтажу треба лише година часу і щонайменше двоє військових. Сама ж конструкція дозволяє захистити до 10 військовослужбовців одночасно. За потреби укриття можна швидко розібрати і перемістити на іншу позицію. 

Крім того, воно непомітне для ворога, а тришарове покриття захищає від корозії та утримує тепло, що особливо важливо в польових умовах.

На одному з напрямків з’явилися новітні укриття типу «Парасолька» - фото 2
На одному з напрямків з’явилися новітні укриття типу «Парасолька» - фото 3

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Погода ускладнює наступ на Курщині: які ще є проблеми на цьому напрямку

Погана погода уповільнює та ускладнює просування російських та українських механізованих підрозділів на українському наступі у Курській області. Про це повідомляє порту "Коментарі" з посиланням на інформацію аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Український військовослужбовець, який діє у Курській області, повідомив, що російські війська наступають невеликими піхотними групами на плаваючих бойових машинах і що проблеми зі зв'язком між українськими підрозділами, можливо, спричинені поганими погодними умовами, можуть сприяти російським контратакам у Курській області.

Військовослужбовець зазначив, що поточне співвідношення чисельності українських та російських військовослужбовців становить один до п'яти військовослужбовців, і що українські сили продовжують наступати, незважаючи на брак живої сили та проблеми координації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини