Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Львівщині можуть використати проросійський бізнес, щоб ударити по продовольчій безпеці, - екснардеп Черненко
commentss НОВИНИ Всі новини

На Львівщині можуть використати проросійський бізнес, щоб ударити по продовольчій безпеці, - екснардеп Черненко

За словами Олександра Черненка, у разі військових невдач росіяни планують вдарити з продовольчої безпеки України

28 вересня 2022, 20:00
Поділіться публікацією:

За словами народного депутата Олександра Черненка, у разі воєнних невдач росіяни планують підірвати продовольчу безпеку України. Для цього їм знадобиться російський та проросійський бізнес на її території. Зокрема потужний гравець хлібопекарської галузі кількох областей – група компаній Куліничі, який почав будувати завод під Львовом.

На Львівщині можуть використати проросійський бізнес, щоб ударити по продовольчій безпеці, - екснардеп Черненко

Володимир Мисик, група компаній Кулиничі

“На підприємстві, яке Місік будує у Львові, вже з'явилася агресивно налаштована російськомовна охорона, яка не підпускає на ділянку місцевих. Незабаром готується і бізнес-інтервенція на місцевий ринок, щоб його монополізувати, задавивши всіх місцевих виробників. Для початку за планами Мисика у Львові та області планується поставити 200 кіосків. І все це відбувається за підтримки голови місцевої ОВА Козицького, який освятив своєю присутністю будівництво заводу”, — пише Черненко.

Олександр Черненко наголошує, що хліб є стратегічно важливим продуктом, особливо соціально вразливих верств населення. Домогтися його зникнення, крім бомбардувань хлібзаводів, можна навмисним саботажем зсередини для зупинки виробництва.

“Розквіт його бізнесу (Володимир Мисик-прим.ред) припав на правління Януковича, якому за інформацією з багатьох джерел саме Мисик подарував золотий батон. У Верховній раді Мисик справно кнопкодавив, позував із георгіївською стрічкою, ставив підписи під диктаторськими законами, а на рідній Харківщині масово будував храми Московського патріархату. Після Майдану він жодного разу так і не засудив злочини регіоналів, не відмовився від проросійських поглядів. Відзначився поправкою до бюджету, яка мала скасувати безвіз для України. Думаю, говорити про те, у чиїх інтересах діяв і діятиме Мисик – не треба”, — зазначає Олександр Черненко.

На думку Черненка, керівництво області допомагає Володимиру Мисику, незважаючи на ризики.

“Чи пояснював хтось Козицькому поняття "продовольча безпека", і наслідки удару по ній проросійського бізнесу – невідомо. Але те, що голова Львівської ОВА сприяє проросійському бізнесу і ставить під загрозу продовольчу безпеку Львівщини – факт”, — пише Черненко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини