Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Луганщині загинув іноземний журналіст: що відомо про обстріл транспорту
commentss НОВИНИ Всі новини

На Луганщині загинув іноземний журналіст: що відомо про обстріл транспорту

Авто з волонтерами обстріляли на Луганщині: є загиблий

30 травня 2022, 15:50
Поділіться публікацією:

На Луганщині зупинено евакуацію громадян з гарячих точок. Ворог обстріляв автомобіль, де їхали волонтери та правоохоронці. Це вже другий випадок протягом останніх кількох днів. Про це повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

На Луганщині загинув іноземний журналіст: що відомо про обстріл транспорту

Фото Телеграм Луганська ОВА

В результаті обстрілу росіянами з артилерії броньованого евакуаційного транспорту українців, що мав евакуювати цивільних, загинув французький журналіст. Авто з волонтерами та журналістом їхало на територію біля лінії фронту, аби забрати десятьох громадян та вивезти їх на підконтрольну українському уряду територію.

Француз отримав смертельне поранення в шию від осколків снарядів, що пробили броню авто. Патрульний поліцейський вижив завдяки амуніції.

Як писав портал "Коментарі", станом на ранок 30 травня, ворог потроху просувається в середину міста Сєвєвродонецька, тривають тяжкі бої. В неділю, 29 травня, окупанти вже були на північно-східних та південно-східних околицях, загинуло двоє цивільних українців, п’ятеро отримали поранення, також окупанти розстріляли авто з волонтерами — чоловіки живі та доставлені до лікарні. Також поранення отримали двоє мешканців Сиротиного. Людей госпіталізували до лікарень Донеччини. Є дані про обстріл автомобіля лікарів, машина пошкоджена, троє медиків зникли, зв'язку з ними немає.

Також ми повідомляли, що прокурори встановили, хто з російських командирів давав наказ окупувати ЧАЕС. Російський полковник з підлеглими проводив окупацію атомної станції, захоплення в полон та вивезення до рф 169 військовослужбовців Національної гвардії України, наказував грабувати приміщення.

На Луганщині загинув іноземний журналіст: що відомо про обстріл транспорту - фото 2
На Луганщині загинув іноземний журналіст: що відомо про обстріл транспорту - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/luhanskaVTSA
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини