Головна Новини Суспільство Війна з Росією Прокурори встановили, хто з російських командирів давав наказ окупувати ЧАЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Прокурори встановили, хто з російських командирів давав наказ окупувати ЧАЕС

ЧАЕС в руках російських окупантів: прокурори висунули підозри

30 травня 2022, 11:55
Поділіться публікацією:

Командиру, що наказав захопити атомну станцію в зоні відчуження, повідомлено про підозру. Про це повідомляють в прес-службі Офісу генерального прокурора України.

Прокурори встановили, хто з російських командирів давав наказ окупувати ЧАЕС

Фото ілюстративне / Pixabay

Слідчі встановили, що накази окупантам щодо захоплення Чорнобильської АЕС віддавав полковник поліції Федеральної служби військ національної гвардії рф. Українські прокурори висунули йому підозру в порушенні законів та звичаїв війни (частина 1 статті 438 Кримінального кодексу України).

Російський полковник з підлеглими проводив окупацію атомної станції, захоплення в полон та вивезення до рф 169 військовослужбовців Національної гвардії України, наказував грабувати приміщення ЧАЕС.

Дії окупанта кваліфіковано, як такі, що становлять пряму загрозу життю і здоров’ю мирного населення та суперечать нормам ст. 56 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року. Документ містить заборону захоплення атомних електростанцій під час війни. Розслідування проводить Служба безпеки та управління контррозвідки об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму ДЗНД СБУ.

Українські правоохоронні органи раніше оголосили про підозру двом генералам Федеральної служби військ національної гвардії рф у вчиненні військових злочинів на території України.

Як писав портал "Коментарі", в Луганській області дуже важка ситуація, українські військові тримають позиції, щоб в тилу встигли накопичити достатньо озброєння та перегрупуватися для наступу. За словами голови ОВА Сергія Гайдая, на Луганщині вже є закордонна техніка, вона вже гарно себе зарекомендувала.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини