Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Безхазяйне майно": що витворяють окупанти на Херсонщині
commentss НОВИНИ Всі новини

"Безхазяйне майно": що витворяють окупанти на Херсонщині

Окупаційна влада Херсонщини розпочала масову конфіскацію нерухомості

24 липня 2024, 13:47
Поділіться публікацією:

На тимчасово окупованій Лівобережній Херсонщині розпочалася масова конфіскація нерухомості українців, які через війну були змушені залишити свої домівки. Окупаційна адміністрація вирішила використати покинуте майно для заселення росіян, військових та чиновників, називаючи це "роботою з безхазяйним майном". Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації.

"Безхазяйне майно": що витворяють окупанти на Херсонщині

На Херсонщині окупанти відбирають житло в українців

За словами так званого "губернатора" Володимира Сальдо, це необхідно для забезпечення житлом тих, хто в цьому потребує. 

За офіційною версією, житло, яке залишилося без нагляду, має бути передано в руки нових "власників" з-поміж російських мігрантів, які прибувають на окуповані території під виглядом необхідних працівників. Втім, на ділі, це стає засобом зміни демографічної картини Херсонщини, оскільки російські військові та чиновники отримують можливість масового заселення регіону. Такі дії окупантів відкрито сприяють зміцненню їхньої влади і перетворенню Херсонщини на регіон, лояльний Кремлю.

“Насправді у відібрані квартири передусім масово заселятимуть росіян під виглядом критично важливих працівників, російських військових і чиновників. Так окупанти намагаються змінити склад населення окупованих територій на лояльніший до себе з метою зміцнення своєї влади на українській землі”, — йдеться в повідомленні Центру. 

”Безхазяйне майно”: що витворяють окупанти на Херсонщині - фото 2

Читайте також на порталі “Коментарі” — Незважаючи на те, що ЗСУ дають гідну відсіч ворогові, окупаційні війська продовжують тиснути. Що зараз відбувається на фронті? Чи є загроза, що після відходу ЗСУ з Кринок росіяни знову спробують зайти на правий берег Херсонщини? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питання, проаналізувавши думки експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини