Головна Новини Суспільство Війна з Росією "На голову вище": як РФ зупинятиме український контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

"На голову вище": як РФ зупинятиме український контрнаступ

Військовий експерт проаналізував сильні сторони армії Росії

3 травня 2023, 00:21 comments2151
Поділіться публікацією:

Одним із наявних у Росії військових козирів, які вона спробує використати проти українського контрнаступу, — перевага в авіації. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на військового експерта Романа Світана в інтерв'ю "Фабриці новин".

"На голову вище": як РФ зупинятиме український контрнаступ

Україні потрібні F-16

Для цього зараз РФ перекидає бойові літаки до прикордонних з Україною міст, зокрема до Єйська. За словами Романа Світана, це обумовлено найбільш оптимальним радіусом дії бойового літака — час його підльоту до лінії фронту не повинен перевищувати півгодини.

Загалом, за словами Романа Світана, доки Україні не передали F-16, Росія зберігає перевагу у повітрі, і за кількістю, і за якістю бойових літаків. Ймовірно, цю перевагу росіян ЗСУ нейтралізуватимуть за допомогою зенітно-ракетних комплексів, які прикриватимуть наші війська.

"Росіяни на голову вищі за нас у повітрі, — каже Роман Світан. — У росіян є трохи більше сотні Су-30, трохи більше сотні Су-34, близько сотні Су-35, а також нові літаки на базі Су-27м — відмінні літаки. У них ще є старі літаки – близько двохсот Су-25, сотня Су-24 – це приблизні цифри, тобто близько 500-600 літаків у них реально є для виконання бойових завдань, протидіяти їм ми можемо лише за допомогою зенітно-ракетних комплексів. Вони на напрямку удару прикриють наші війська з повітря, а от завдати бойового враження з повітря нам просто нічим. Тому можна сказати, що поки ми не отримаємо F-16, перевага в повітрі буде за російськими літаками".

Крім того, експерт прокоментував заяву міністра оборони України Резнікова щодо можливості звільнення Криму без бою. На думку Світана, це неможливо.

"Якщо нам хочуть підсунути Мінськ-3, то великі питання до міністра оборони. Який механізм взяття Криму без бою? Такого механізму не може бути апріорі. Якщо йти дипломатичним шляхом, це означає, що Криму ми вже не побачимо ніколи", — каже військовий експерт.

Тим часом, в Мережі сміються з Путіна, який потрапив у словесний конфуз.

Експерт розповів, як Китай та США ділитимуть Росію.

А мати Корольової раптово змінила свою позицію і підтримала дочку-зрадницю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини