Головна Новини Суспільство Війна з Росією На фронті загинуло двоє українських пілотів. Волонтер пояснив, як це стало можливо
commentss НОВИНИ Всі новини

На фронті загинуло двоє українських пілотів. Волонтер пояснив, як це стало можливо

12 окрема бригада армійської авіації ім. генерал-хорунжого Віктора Павленка повідомила у Фейсбуці трагічну звістку про загибель двох своїх пілотів 13 березня. При цьому там не розкрили причин їх загибелі

13 березня 2024, 18:13
Поділіться публікацією:

Відомо, що 12 авіаційна бригада Сухопутних військ ЗСУ має на озброєні вертольоти таких моделей, як Мі-8, Мі-9, Мі-24, Мі-26.

На фронті загинуло двоє українських пілотів. Волонтер пояснив, як це стало можливо

Сергій Стерненко

При цьому в Міноборони РФ 13 березня опублікувало відео, на якому видно, що російський дрон-розвідник виявив українські вертольоти. Потім по ним був завданий удар касетними боєприпасами. Ворог стверджує, що знищив два українських вертольоти. На цю інформацію ніяк не відреагували в Міноборони України чи 12 авіаційні бригаді.

Натомість волонтер Сергій Стерненко у Телеграмі повідомив, що знищені вертольоти знаходилися від лінії фронту за 45+ км. За його інформацією, коригування було здійснене ворожим безпілотником Supercam.

При цьому Стерненко додав, що удари подібного характеру стають тенденцією. За його словами, ворог почав досягати успіху із знищенням української військової техніки із кількох причин.

По-переш, каже Стерненко, у ворога зростають розвідувальні можливості, при цьому українські дрони-розвідники мають низьку ефективність. По-друге, росіяни покращили свою космічну розвідку. По-третє, додає Стерненко, ворог скоротив час на ухвалення рішення щодо завдання удару по цілі з моменту її виявлення. Тобто, підкресли волонтер, противник удосконалює систему управління своїми військами.

Окрім того, підкреслив Стерненко, ймовірно, ворог отримує інформацією від своїх агентів, які знаходяться серед військового командування. За його словами, разове ураження техніки можна було би списати на везіння окупантів, проте, якщо це відбувається кілька разів поспіль, то це, однозначно не випадковість.

"Це засідки, організовані на основі раніше отриманих відомостей. Для військової контррозвідки є дуже багато роботи",
– підкреслив волонтер.

На його думку, щоби уберегти техніку та життя військових, в першу чергу необхідно забезпечити підрозділи засобами виявлення ворожих БПЛА. За його словами, це дешево, але водночас ефективно.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав про те, що росіяни почали вчитися і приймати оперативно рішення щодо ураження української техніки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини