Головна Новини Суспільство Війна з Росією На фронті у ЗСУ з’явилася нова «пекельна зброя»
commentss НОВИНИ Всі новини

На фронті у ЗСУ з’явилася нова «пекельна зброя»

У наших захисників з'явилися такі боєприпаси для дронів, які точно б'ють у ціль

13 липня 2024, 13:05 comments1860
Поділіться публікацією:

На фронті набуває все більшої популярності новий тип зброї для безпілотників. Мова про боєприпаси, що добре підходять для унікальних можливостей невеликих дронів. Як інформує портал "Коментарі", про це пише видання Forbes.

На фронті у ЗСУ з’явилася нова «пекельна зброя»

БПЛА. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, що військові почали використовувати терміт, який здатний пропалити метал.

Терміт, що горить, зазвичай складається з суміші оксиду заліза та алюмінію. Він горить тому, що кисень, який міститься в іржі, сильніше притягається до алюмінію, ніж до заліза, тому йому не потрібен кисень іззовні, і він буде горіти під водою. Досягаючи температури близько 4 000F, термітна реакція має тенденцію розплавляти все, до чого торкаються.

На відміну від інших типів зброї, терміт повинен перебувати дуже близько до цілі. Саме тому термітні гранати AN-M14 армії США більше належать до класу засобів руйнування, ніж до зброї, і використовуються для "пошкодження, знерухомлення або знищення транспортних засобів, систем озброєння, укриттів або боєприпасів". Невеликий дрон чудово підходить для доставки таких гранат до цілі.

Поєднання безпілотників і терміта – потужна комбінація, оскільки точне доставлення дрона може спрямувати терміт саме туди, де він матиме найбільший ефект. І навіть невелика зеленка може спричинити велику пожежу.

Терміт не такий ефективний проти броні, як боєголовки з кумулятивними зарядами, і не такий корисний для протипіхотного застосування, як осколкові, і не має такої потужної вибухової сили, як термобаричні конструкції. Але він дуже корисний для точних атак по легкозаймистих цілях.

У міру того, як Україна посилює атаки безпілотників на російські нафто- і газосховища та електропідстанції, термоміт, імовірно, буде використовуватися все частіше. Металеві клітки, які росіяни почали встановлювати навколо об'єктів інфраструктури, навряд чи зможуть зупинити українців.

Читайте також на порталі "Коментарі" — знову проблеми з ППО: яка загроза нависла над Україною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини