Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Донеччині скоро запалає ще один напрямок: ворог почав формувати «кліщі»
commentss НОВИНИ Всі новини

На Донеччині скоро запалає ще один напрямок: ворог почав формувати «кліщі»

Ворог розширює плацдарм для наступу на Часів Яр

сьогодні, 09:11
Поділіться публікацією:

Плацдарми російських окупантів на західному березі каналу Сіверський Донець-Донбас на південь та північ від Часового Яру розширюються, повідомив у Телеграмі воєнкор Богдан Мірошніков.

На Донеччині скоро запалає ще один напрямок: ворог почав формувати «кліщі»

Бої в Донецькій області

За його інформацією, наразі ворог має просування на 3 та 3,5 км по глибині та від 5 до 7 км по ширині.

"Це не за один день, звісно. Я б сказав, що це підсумок багатомісячних боїв. Це вже дозволяє окупантам накопичити достатньо сил для подальших штурмів. Так що так, Часік буде знову "гарячим", відзначив Мірошніков.

На його думку, російські загарбники будуть йти по трасі Бахмут-Констаха з півдня та у бік вогнетривкого заводу з півночі.

"Мета — не тільки сформувати кліщі довколо залишків Часіка (під контролем ~80-85%), а й якомога ближче підібратися до Констахи", — підкреслив Мірошніков.

Разом з тим, додав він, на Курщині тривають маневрові бої з обидвох боків. За його словами, військові не дають закріпитися ворогу на тих ділянках, де він прорвався та засів. По можливості, Сили оборони вибивають звідти росіян.

"Думаю, що якщо і не вдасться повністю вибити ворога, а також зробити зачистку, то хоча б повернути під контроль 30-40-50% втрачених позицій. Але слід розуміти, що там така гра в маневри, що можна просто ї*анутися", — відзначив Мірошніков.

За його словами, російські окупанти очікувано хочуть "задушити" військових масою, але наші воїни були до цього готові. При цьому Мірошніков вважає, що плацдарм оперативно-тактичного масштабу в Курській області продовжує виконувати свою роль.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на одному із напрямків у Донецькій області склалася важка ситуація, там ворог атакує Сили оборони цілими батальйонами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини