Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Донбасі збито перший гігантський безпілотник РФ С-70: у Росії було їх лише три
commentss НОВИНИ Всі новини

На Донбасі збито перший гігантський безпілотник РФ С-70: у Росії було їх лише три

Росія намагається приховати важливість втрати безпілотника С-70 "Охотник" на війні в Україні.

сьогодні, 08:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

На війні в Україні було знищено новітній російський важкий безпілотний літальний апарат С-70 "Охотник". Інцидент стався поблизу міста Костянтинівка в Донецькій області, що стало черговою поразкою російської військової техніки на фронті.

На Донбасі збито перший гігантський безпілотник РФ С-70: у Росії було їх лише три

Російський безпілотник С-70 "Охотник". Фото з відкритих джерел

Відео з уламками безпілотника С-70 оприлюднив український волонтер Сергій Стерненко. За його словами, перед падінням безпілотника в небі було помічено ракети "повітря-повітря", що свідчить про ймовірність його знищення винищувачем. Російські пропагандисти вказують, що С-70 "Охотник" був збитий російським винищувачем.

Український військовий Станіслав Бунятов пояснив, що "Охотник", ймовірно, мав технічні проблеми, адже летів лише на одному двигуні, що змусило російський винищувач застосувати проти нього зброю. Ймовірно, щоб цінна російська військова техніка не дісталась українським військовим. 

Російські пропагандисти спробували подати ситуацію в позитивному світлі, наголошуючи, що збитий "лише" безпілотник, а російська армія вже масово використовує такі апарати як "Оріон" і "Охотник". Однак це твердження виглядає сумнівним, оскільки у відкритих джерелах зазначається, що Росія наразі має лише три прототипи "Охотника", і ще три перебувають на стадії будівництва. Старт серійного виробництва цієї техніки неодноразово переносився — спочатку на 2025 рік, проте цього року було оголошено, що серійне виробництво почнеться вже у другій половині 2024 року.

Проєкт С-70 "Охотник" розробляється російським конструкторським бюро "Сухого" з 2011 року. Безпілотник побудований за схемою "літаюче крило" та призначений для ударів по цілях без потрапляння у зону дії протиповітряної оборони противника. Апарат за попередніми характеристиками здатен нести до 2,8 тонни озброєння, зокрема ракети та авіабомби, а його польотна дальність становить близько 6 тисяч кілометрів. Довжина С-70 становить 14 метрів, розмах крил — 19 метрів, а маса близько 20 тонн.

Оснащений технологією стелс, яка також використовується в новітньому російському винищувачі Су-57, безпілотник С-70 "Охотник" може стати здобиччю Заходу та України, якщо його останки будуть знайдені та піддані детальному аналізу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США відреагували на інформацію про секретний російський завод з виробництва безпілотників у США.

Також "Коментарі" писали про те, як ЗСУ ракетним ударом на Донеччині знищили військових КНДР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини