Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Черкащині агентка ФСБ намагалася працевлаштуватись до органу місцевого самоврядування: її викрили працівники СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

На Черкащині агентка ФСБ намагалася працевлаштуватись до органу місцевого самоврядування: її викрили працівники СБУ

«Продалася за гроші»:у ході спецоперації у Черкаській області Служба безпеки України впіймала на «гарячому» російську агентку. Та, намагалася влаштуватися до місцевого органу самоврядування для розвідки

24 квітня 2023, 11:45
Поділіться публікацією:

Зрадницею виявилась місцева жителька, яка співпрацює з  російськими спецслужбами дистанційно, з початку цього року.

На Черкащині агентка ФСБ намагалася працевлаштуватись до органу місцевого самоврядування: її викрили працівники СБУ

СБУ викрила ще одну російську агентку

Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на  пресцентр  СБУ.

"За вказівкою ворога зловмисниця збирала інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону.Для цього виїжджала на місцевість та вивчала обстановку навколо українських військових частин", — зазначають там.

Як додають нижче, отримані відомості жінка передавала ворогу через закритий чат у месенджері. Вона описувала дані про об’єкт та ділилася координатами.

"Крім цього, фігурантка поширювала у забороненій соцмережі "ВКонтакте" фейки про війну в Україні та виправдовувала дії окупантів", — зазначають у пресцентрі.

Зловмисниця намагалася втілити у реальність ще один ворожий план. За вказівкою РФ, вона мала працевлаштуватися до місцевого органу самоврядування аби здійснювати "всередині" установи розвідувально-підривну діяльність.

"У разі отримання посади вона мала збирати дані про технічний стан та функціонування об’єктів критичної інфраструктури регіону", — наголошують в СБУ.

За виконання завдання зрадниці пообіцяли високу грошову винагороду. Співробітники СБУ викрили зловмисницю, затримали її, та оголосили про підозри одразу за двома статтями Кримінального кодексу України.

"Ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників)", — підсумовують в пресцентрі.

Наразі, жінку тримають під вартою. Розслідування триває для встановлення всіх обставин злочину.

Як писали "Коментарі", на Буковині чоловіка затримали правоохоронці за підозрою у підпалі храму та магазину. З ним працюють поліцейські, встановлюючи мотиви вчиненого.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини