Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Байдена та компанію більше немає надії: ЗМІ назвали ім'я лідера, який може врятувати Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

На Байдена та компанію більше немає надії: ЗМІ назвали ім'я лідера, який може врятувати Україну

Професор політології Ратгерського університету Олександр Мотиль упевнений, що Путіна можна легко перехитрити, проте для цього потрібний західний лідер, який на це зважиться

9 квітня 2024, 08:30 comments6809
Поділіться публікацією:

Захід, на чолі якого опинилися США із президентом Джо Байденом, не зміг відповісти на виклик російської загрози. Саме тому Захід сьогодні потребує сильних лідерів, які здатні мобілізувати людей. Як передає портал "Коментарі", про це пише професор політології університету Ратгерського Олександр Мотиль у колонці для The Hill.

На Байдена та компанію більше немає надії: ЗМІ назвали ім'я лідера, який може врятувати Україну

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Експерт запропонував проаналізувати нещодавню заяву міністра закордонних справ Норвегії Еспена Барт Ейде про те, що ніхто не робить достатньо для перемоги України у війні.

"Логічна думка, що лежить у його основі, полягає в наступному: якщо ви вірите, як стверджує Ейде та більшість країн НАТО, що путінська Росія є екзистенційною загрозою для Європи, то ви зробите все можливе, щоб протистояти цій загрозі, допомагаючи Україні перемогти. Тепер розглянемо "від неприємного": якщо, як каже Ейде, ви не робите все можливе, щоб допомогти Україні, то з цього випливає, що ви не вважаєте путінську Росію екзистенційною загрозою для Європи", — пише Олександр Мотиль.

Професор зазначає, що зволікання, недостатня підтримка та небажання вводити жорсткі санкції проти РФ свідчать про те, що країни-члени НАТО насправді не мають на увазі те, що кажуть. У цьому питанні позиція прем'єрів Угорщини та Словаччини, а також Дональда Трампа є більш чесною.

Олександр Мотиль називає США найбільшим лицеміром. За винятком невеликої групи затятих прихильників Трампа в Конгресі, американський політичний клас стверджує, що переважна більшість підтримує Україну та розуміє масштаби російської загрози. І все ж таки Вашингтон виявився нездатним підкорити передвиборчу політику та особисті амбіції очевидної можливості того, що поразка України означатиме продовження російської експансії та Третю світову війну – і загибель тисяч американців, наголошує експерт.

Він упевнений, що Заходу не вистачає нового Вінстона Черчілля чи Франкліна Рузвельта, який зможе мобілізувати людей та сміливо зустріти загрозу з боку РФ.

Професор виключає, що таким лідером може стати Джо Байден чи Дональд Трамп.

"На жаль, президент Джо Байден не зміг повести світ проти Путіна. Дональд Трамп продемонстрував, що він не може бути лідером, і крапка. Це може залишити долю України та Заходу в руках пана Макрона. Чи зможе він впоратися з цим завданням і стати Шарлем де Голлем?", — запитує Мотиль.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які шанси, що незабаром США затвердять пакет допомоги Україні і чи взагалі затвердять.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини