Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Банковій розкрили, чи передавав Гутерріш якісь послання Путіну від України
commentss НОВИНИ Всі новини

На Банковій розкрили, чи передавав Гутерріш якісь послання Путіну від України

На Банковій пояснили, чому Гутерріш поїхав в РФ на саміт БРІКС

сьогодні, 16:44
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш взяв участь у саміті БРІКС, що відбувся в Росії за присутності диктатора Володимира Путіна. Як голова ООН, він має право відвідувати будь-які міжнародні зустрічі, тому цей візит не викликає серйозних наслідків чи занепокоєння, повідомив в ефірі 24 каналу радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк.

На Банковій розкрили, чи передавав Гутерріш якісь послання Путіну від України

Антоніу Гутерріш

Подоляк наголосив, що Гутерріш не передавав жодних повідомлень від України російському диктатору. Його присутність на саміті була зумовлена необхідністю підтримки інформаційної активності ООН, і цей візит не матиме жодного впливу на перебіг війни.

За його словами, Гутерріш не мав жодних "прохання" від України до Путіна. Передавати якусь інформацію через нього немає сенсу, адже всі ключові моменти, як-от формула миру та підсумки Саміту миру у Швейцарії, є у відкритому доступі.

"Гутерріш там з'явився тільки для того, щоб бути десь поряд, тому що якусь функцію ООН має виконувати, якісь інформаційні активності мають бути. Крім того, він завжди орієнтувався на такі країни, як Росія. Гутерріш просто не хоче випасти з процесу", — відзначив Подоляк.

Попри це, Михайло Подоляк вважає, що цей візит не матиме значного впливу на перебіг війни чи її справедливий фінал. Генсек ООН має право брати участь у будь-яких міжнародних зустрічах, але, за словами Подоляка, в умовах нинішньої ситуації було б доречніше, якби Гутерріш зайняв чіткішу позицію щодо російської агресії. Окрім того він додав, що було б бажано, щоб генсек ООН висловив підтримку формулі миру та Саміту миру України.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Гутерріш на саміті БРІКС повідомив, який мир в Україні потрібний ООН.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини