Головна Новини Суспільство Війна з Росією Можливість застосування РФ ядерної зброї: оцінка ГУР
commentss НОВИНИ Всі новини

Можливість застосування РФ ядерної зброї: оцінка ГУР

Україна та міжнародні партнери уважно відстежують питання застосування ядерної зброї РФ

20 червня 2023, 13:05
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день не проглядається підвищений ризик застосування країною-агресором ядерної зброї проти України. Але сам факт загрози з боку РФ, звісно, заперечувати не можна. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, пише "РБК-Україна".

Можливість застосування РФ ядерної зброї: оцінка ГУР

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

"Путинська Росія — це держава — терорист, яка має ядерну зброю — стратегічну і тактичну. І гіпотетично загроза на цьому напрямі завжди існує. Тому і Україна, і наші міжнародні партнери уважно це питання відстежують", — сказав представник ГУР.

Він стверджує, що станом зараз не можна говорити про зміну ситуації та підвищення ризиків ймовірності застосування тактичної ядерної зброї Росією, і цьому є багато пояснень. За його словами, такий крок нічого особливо не змінив би для окупантів на полі бою, але це призвело б до краху режиму Путіна і до його остаточної поразки через "шалену" реакцію світу.

"Однак остаточно зняти питання таких загроз проти не тільки України, а й для міжнародного співтовариства з боку агресивної Російської Федерації ми зможемо лише тоді, коли питання ядерного озброєння в РФ перебуватиме під міжнародним наглядом та контролем. Тільки тоді це питання взагалі не стоятиме на глобальному порядку денному", — додав Юсов.

Читайте на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден заявив, що загроза застосування тактичної ядерної зброї російським диктатором Володимиром Путіним "реальна". Глава Білого дому засудив розгортання Росією такої зброї в Білорусі, назвавши відповідну заяву Путіна "абсолютно безвідповідальною".

Також видання "Коментарі" повідомляло – скільки росіян підтримають застосування Путіним ядерної зброї для перемоги у війні – опитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини