Головна Новини Суспільство Війна з Росією Москва завдає удару у відповідь: Путін почав операцію "Помста"
commentss НОВИНИ Всі новини

Москва завдає удару у відповідь: Путін почав операцію "Помста"

Операція «Помста»: новий етап конфлікту на східному фронті

16 серпня 2024, 12:14 comments39423
Поділіться публікацією:

У відповідь на нещодавні події в Курській області, де, за словами президента Володимира Путіна, було скоєно "терористичний напад" з боку України, Росія запустила масштабну військову операцію під кодовою назвою "Помста". Про це пише BILD.

Москва завдає удару у відповідь: Путін почав операцію "Помста"

Операція «Помста»: новий етап конфлікту на східному фронті

За даними експерта BILD Юліана Репке, на території Курської області розгорнуто від 200 до 300 одиниць української військової техніки та кілька тисяч солдатів. Росія, за його словами, встигла вивести з ладу близько 30-40 машин, що становить приблизно 10% від загальної кількості військової техніки ЗСУ у регіоні.

Журналісти повідомляють про сильний психологічний тиск, який чиниться на полонених. На людей надягають чорні мішки. Російські пропагандисти активно публікують відеоматеріали, на яких видно знищену техніку та тіла загиблих солдатів.

“Російські пропагандисти тримають камери своїх смартфонів лякаюче близько до осіб загиблих українців та їхніх ран, зривають синьо-жовті знаки з одягу вбитих та збирають їхні військові посвідчення як трофеї своєї “роботи”, — йдеться у матеріалі BILD.

Незважаючи на жорстокість російської операції, українські війська продовжують наступ. З початку серпня українські підрозділи захопили не менше чотирьох населених пунктів у Курській області, що свідчить про їхню стратегічну перевагу в цьому регіоні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Нещодавні події в Курській області стали черговим свідченням протистояння між Росією і НАТО, що поглиблюється, заявив помічник кремлівського диктатора Володимира Путіна Микола Патрушев. Він заявив , що атака ЗСУ на цей регіон була ретельно спланована і проведена нібито за активної підтримки західних спецслужб: західні країни, насамперед США, відіграють ключову роль у координації та матеріально-технічному забезпеченні подібних операцій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини