Москва не просила про переговори з Києвом, але є нюанс: Лавров зробив заяву

Сергій Лавров запевняє, що Росія готова вислухати позицію України

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що, незважаючи на постійні пропозиції Кремля сісти за стіл переговорів з офіційними представниками України, Москва не просила про переговори з Києвом. При цьому глава МЗС Росії додав, що Росія готова вислухати інший бік. Як повідомляє видання "Коментарі", слова Лаврова цитує російське пропагандистське інформагентство "РИА Новости".

Також глава російського зовнішньополітичного відомства пояснив, чому російські війська під час так званої "спецоперації" змінили тактику і тепер одним із головних своїх пріоритетів вважають удари по українській громадянській інфраструктурі. За словами Сергія Лаврова, "Росія завдає ударів по інфраструктурі України, яка допомагає вбивати росіян".

Раніше ж у Міноборони РФ, як у МЗС Росії заявляли, що російські війська не завдають ударів по цивільним об'єктам. У ході війни російські військові нібито завдають ударів виключно з військових цілей.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Росія намагається нагнітати ситуацію навколо наступу з Білорусі: чи є підстави панікувати.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ключові країни G7 продовжують обговорювати обмеження ціни на російську нафту, а також підтримку України. Чого очікувати в найближчому майбутньому – принаймні до кінця року, у ракурсі санкцій, а також у розрізі фінансово-економічної ситуації в Україні та в РФ? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.

Раніше "Коментарі" писали - Франція розпочинає роботу зі створення спецтрибуналу для злочинців Російської Федерації за війну в Україні.