Головна Новини Суспільство Війна з Росією Москва може схилитися до дипломатії, у випадку успішного контрнаступу, - Блінкен
commentss НОВИНИ Всі новини

Москва може схилитися до дипломатії, у випадку успішного контрнаступу, - Блінкен

Якщо Росія зазнаватиме поразки на фронті, а ЗСУ показуватимуть успіх під час наступальних операцій, то у РФ можуть піти на переговори

13 червня 2023, 13:55
Поділіться публікацією:

У цьому переконаний державний секретар США Ентоні Блінкен, пишуть "Коментарі". Таку думку Блінкен висловив під час спільного з міністром закордонних справ Італії Антоніо Таяні брифінгу.

Москва може схилитися до дипломатії, у випадку успішного контрнаступу, - Блінкен

Москва може захотіти переговорів, якщо програватиме на фронті

"Успіх України в контрнаступі може зробити дві речі. Це зміцнить її позицію за будь-яким столом переговорів, який з’явиться. Це також може призвести до того, що Путін нарешті зосередиться на переговорах про припинення війни, яку він розпочав", – сказав державний секретар США.

Блінкен також зауважив, що Америка продовжуватиме підтримувати українську державу до перемоги.

"Наша постійна підтримка України має вирішальне значення у тому, щоб вона могла з часом створити потужний засіб стримування та оборонний потенціал для своєї армії, щоб у майбутньому, якщо Росія спробує здійснити нову агресію, вона мала шанс стримати її та, якщо необхідно, ефективно захиститися від неї", – додав він.

Водночас, глава євродипломатії Жозеп Боррель переконаний, що війна в Україні триватиме до виборів у США. Він підкреслив, що при Трампі ця ситуація  "розгорталася б зовсім інакше". Наразі ж, президенту Росії Путіну не вигідно завершувати почате, саме зараз.

"Думаю, що він чекає на результати американських виборів. До цього не варто очікувати початку мирних переговорів", – сказав Боррель в інтерв'ю іспанському медіа Onda Cero.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Стало відомо, чи замінять США, втрачені Україною у бою БМП Bradley. Про новий пакет, до якого увійдуть Stryker та Bradley, можуть оголосити вже сьогодні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини