Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мосійчук про оборону Півдня: Правоохоронці мають дати чесну відповідь на питання, чому командування не виконало інструкцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Мосійчук про оборону Півдня: Правоохоронці мають дати чесну відповідь на питання, чому командування не виконало інструкцію

Колишній народний депутат Ігор Мосійчук закликав не повторювати помилки ворога у війні та відповісти на питання про оборону Півдня.

4 грудня 2023, 18:32
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Правоохоронні органи зобов’язані дати чесні відповіді на питання, чи належним чином була організована оборона Півдня, а суспільство — ще більше зобов’язане бути готовим їх почути. Про це повідомляє видання "ДС" з посиланням на заяву колишнього народного депутата Ігоря Мосійчука.

Мосійчук про оборону Півдня: Правоохоронці мають дати чесну відповідь на питання, чому командування не виконало інструкцію

Ігор Мосійчук про оборону Півдня. Фото з відкритих джерел

Він закликав не повторювати помилки за нашим ворогом і не жити в ілюзіях. Одна з них — вірити, що українське військово-політичне керівництво не припускається помилок, а армія повністю позбулась радянщини і стала відповідати усім зразкам НАТО.

"Об’єктивна реальність полягає в тому, що держава Україна справді не зробила все можливе для захисту своїх громадян і територій. Провал оборони півдня полягає не лише в неналежному мінуванні мостів і дамб на межі з окупованим Кримом, але й у неналежному або недостатньому розгортанні Тероборони. Так сказано у кримінальному провадженні, існування якого також є об’єктивною реальністю", — пише Мосійчук.

Мосійчук заявив, що командування зобов’язано діяти за інструкцією, що встановлена законодавством. Відповідно до неї, командування об’єднаних сил ЗСУ мало звернутись до Головнокомандувача ЗСУ з потребою розгортання сил ТрО у зв’язку з недостатністю наявних сил і засобів. Зі свого боку Головнокомандувач ЗСУ мав підготувати подання на РНБО з усіма обґрунтуваннями. Кінцеве рішення ухвалює РНБО.

Як відомо з повідомлень Державного бюро розслідувань, слідство наразі не встановило факту, що відповідне звернення до РНБО було.

"Алгоритм не був виконаний. Чому, адже кожна ланка в ланцюжку точно знала, що має робити? Це ж досвідченні люди. У 2018-2019 роках генерал Наєв був командувачем ООС. Генерал Залужний був його першим заступником. Вважаю, правоохоронні органи зобов’язані дати суспільству чесні відповіді на ці питання. А ми ще більше зобов’язані бути готовими їх почути", — написав Ігор Мосійчук.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини