Головна Новини Суспільство Війна з Росією Модифіковані F-16, зброя та набої: бізнесмен Жеваго розповів, на що США витратять 60 мільярдів доларів допомоги для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Модифіковані F-16, зброя та набої: бізнесмен Жеваго розповів, на що США витратять 60 мільярдів доларів допомоги для України

За оцінками Жеваго, 60 мільярдів доларів з США підуть на оборону, підтримку економіки та гуманітарні проєкти.

29 квітня 2024, 18:55
Поділіться публікацією:

Під час війни Україна з перших днів вторгнення отримує підтримку від своїх партнерів, включно з США та країнами Європи, які надають фінансову допомогу і військову техніку.

Модифіковані F-16, зброя та набої: бізнесмен Жеваго розповів, на що США витратять 60 мільярдів доларів допомоги для України

Костянтин Жеваго (фото з відкритих джерел)

 Нещодавно США виділили допомогу в розмірі 61 мільярда доларів. На ухвалення цього рішення Україна чекала кілька місяців, а у Сенаті бракувало політичної волі для виділення цих коштів. Бізнесмен та підприємець Костянтин Жеваго проаналізував та припустив, на які потреби піде рекордна сума американської допомоги.

 "Цей пакет особливо важливий – постачання американської зброї дозволять українським військам досягти більшого, ніж просто утримувати позиції. Американська військова та й фінансова допомога затрималася більш ніж на півроку і ми заплатили високу ціну за це зволікання", – зазначає бізнесмен Костянтин Жеваго.

 Кошти, за оцінками Жеваго, підуть на оборону, підтримку економіки та гуманітарні проєкти.

З пакета у 60 млрд доларів близько 5,5 млрд буде направлено на боєприпаси, ще 3,5 на авіоніку для авіації і близько 3 млрд доларів на ракети для України. Також є сподівання, що в рамках цього пакету Україна отримає від США модифіковані винищувачі F-16.

 Водночас, Костянтин Жеваго звертає увагу, що за час дискусій на Капітолійських пагорбах, Україна отримала нового потужного партнера – Японію. І це чудова новина, адже в умовах війни, чим більше допомоги – тим краще. Японія  проявляє інтерес до довготривалої співпраці у сферах від військової допомоги до економічної взаємодії.

 "Японія вийшла на передові позиції з допомоги Україні, за час поки у США та ЄС тривали технічні та політичні затримки. Ця країна має на меті довгострокові угоди, їхня співпраця може вийти за рамки військової підтримки і поступово перейти до довготривалих контрактів, які також допоможуть у відновленні України", – зазначив підприємець Костянтин Жеваго.

 Японія також готова вкладати кошти у різні галузі української економіки, зокрема у машинобудування, металургію та аграрний сектор, з особливим фокусом на виробництво "зеленої сталі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини