Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізують усіх на загальних умовах: у ТЦК спростували “сенсацію” про призов
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізують усіх на загальних умовах: у ТЦК спростували “сенсацію” про призов

У Волинському ТЦК розповіли про особливості мобілізації чоловіків віком 50+

сьогодні, 18:48
Поділіться публікацією:

Декілька тижнів в Україні в інформаційному просторі точаться дискусії стосовно мобілізації чоловіків віком від 50 років. ЗМІ, з посиланням на командирів військових частин, зазначають, що часто такі мобілізовані об'єктивно не можуть виконувати бойові завдання через стан здоров'я. Ширилась інформація, що нібито чоловіків віком 50+ навіть не мобілізуватимуть, однак у Волинському обласному ТЦК спростували таку інформацію, повідомляє портал “Коментарі”.

Мобілізують усіх на загальних умовах: у ТЦК спростували “сенсацію” про призов

Ілюстративне фото

У ТЦК зауважили, що військовозобов’язаними, відповідно до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, є особи чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які можуть бути призваними на військову службу під час мобілізації.

“А щодо “сенсації” навколо новини, що чоловіків віком від 50 до 60 років не будуть мобілізувати, зазначаємо, що заборони щодо призову на військову службу громадян даної вікової категорії немає. Є відповідне розпорядження щодо мобілізації осіб даного віку, однак цей документ врегульовує процедуру призову вказаної категорії осіб і, власне, призначений лише для службового користування”, — йдеться у повідомленні Волинського ТЦК.

Там зазначили, що зараз в Україні чоловіків від 50 до 60 років мобілізують встановленим порядком. “Це означає, що громадяни віком понад 50 років, які не мають звільнення від військової служби за станом здоров'я або інших законних підстав, підлягають мобілізації на загальних умовах”, — уточнили в ТЦК.

При цьому зауважили, що під час мобілізації основна увага приділяється визначенню придатності до служби за станом здоров'я, військовій спеціальності та наявному досвіду.

“Таким чином, якщо особа віком понад 50 років відповідає вищевказаним критеріям, вона може бути мобілізованою для виконання завдань, пов’язаних з обороною держави. Отже, мобілізація громадян віком 50-60 років є правомірною та такою, що цілком і повністю відповідає нормам чинного законодавства”, — підсумували в ТЦК.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, скільки чоловіків можуть призвати на війну




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини