Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи будуть мобілізувати жінок: що сказав Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будуть мобілізувати жінок: що сказав Зеленський

Зеленський прокоментував можливість мобілізації українок

19 грудня 2023, 20:39
Поділіться публікацією:








Президент України Володимир Зеленський не підпише законопроєкт, який передбачатиме обов'язкову мобілізацію жінок до лав Збройних сил України. Про це Зеленський заявив на річній підсумковій прес-конференції у Києві, передає портал "Коментарі".

Чи будуть мобілізувати жінок: що сказав Зеленський

Президент України не підтримає мобілізацію жінок. Фото з відкритих джерел

У президента запитали, чи підтримає він зміни до законодавства про мобілізацію, зокрема ініціативу про обов'язкову мобілізацію жінок на тилові посади, яку нещодавно озвучила народна депутатка від партії "Слуга народу" Мар'яна Безугла.

За словами Володимира Зеленського, якщо до Офісу президента надійде законопроєкт, який передбачатиме запровадження загальної мобілізації для громадянок України, то він не підпише такий проєкт закону.

Разом з тим, президент не виключає, що може підтримати зниження призовного віку з 27 до 25 років, якщо почує від Генерального штабу переконливі аргументи, чому це потрібно зробити.   

"Що стосується (зниження призовного віку до, — ред.) 25 років, якщо буде викладено всі аргументи, що це потрібно зробити, то з цим погоджусь", — заявив Володимир Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народна депутатка від партії "Слуга народу" Мар’яна Безугла, яка також є заступницею голови Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки закликала мобілізувати жінок мотивуючи тим, що права чоловіків і цінність життя має бути однаковими.

"Коментарі" також писали, що президент України Володимир Зеленський переконаний, що у випадку перемоги Дональда Трампа на виборах президента США американо-українські відносини та рівень допомоги, ймовірно, зазнають відчутних змін, що може вплинути на перебіг війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини