Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізація засуджених: кого Мін'юст хоче відправляти на війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація засуджених: кого Мін'юст хоче відправляти на війну

Мін'юст пропонує мобілізувати засуджених за корупцію та порушення правил дорожнього руху

20 лютого 2024, 21:46
Поділіться публікацією:

В Україні необхідно змінити закон про мобілізацію, дозволивши призивати до лав армії засуджених. У першу чергу необхідно мобілізувати людей, які були засуджені за корупційні злочини та порушення правил дорожнього руху, заявив міністр юстиції України Денис Малюська.

Мобілізація засуджених: кого Мін'юст хоче відправляти на війну

Мобілізація засуджених в Україні. Фото з відкритих джерел

"Людина порушила правила дорожнього руху, поїхала на червоне світло, машина виїхала на перехрестя, вона цю машину об’їхала, середньої тяжкості ушкодження в іншого водія, є кримінальне провадження, отримала покарання з відстрочкою виконання. Вона гуляє вулицями, є сім’я, вона працює, просто періодично відвідує центри апробації. Ця людина не підлягає призову. У мене велике запитання, а чому? Це нонсенс, безумовно – таких людей треба мобілізовувати. Це ми говоримо про тих, хто не у в’язниці. Їх багато", – сказав міністр юстиції.

Крім того, за словами Дениса Малюськи, у в’язницях перебуває чимало людей, які не становлять реальної небезпеки для суспільства чи армії, а тому можуть бути мобілізовані.

"Найгарячіший приклад, який не дискутується, – корупціонери. Їх посадили у в’язницю, хай вони кров’ю захищають свою репутацію – умовно кров’ю, безумовно", – додав очільник Мін'юсту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що влада Чехії знайшла у третіх країнах сотні тисяч артилерійських боєприпасів, які можуть допомогти Україні за лічені тижні подолати снарядний голод. Для цього Києву необхідно заручиться фінансовою підтримкою США, Німеччини, Швеції та інших країн. План забезпечення України артилерійськими снарядами на Мюнхенській безпековій конференції озвучив президент Чехії Петр Павел.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що загибель російського опозиціонера Олексія Навального свідчить про те, що диктатор РФ Володимир Путін – брутальна особа. А тому США повинні докласти максимальні зусилля задля допомоги Україні. Відповідну позицію під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським озвучила віце-президент США Камала Харріс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини