Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізація в Україні: перелік захворювань, які звільняють від служби
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація в Україні: перелік захворювань, які звільняють від служби

Міноборони оновило медичні норми для мобілізованих

10 липня 2024, 10:44 comments2058
Поділіться публікацією:

В Україні чоловіки призовного віку, які не мають медичних протипоказань, можуть бути мобілізовані до лав Збройних Сил. Однак, існує перелік захворювань, що звільняють від мобілізації навіть під час воєнного стану. Крім того, деякі хвороби можуть стати причиною визнання військовослужбовця непридатним до подальшої служби та перебування на передовій.

Мобілізація в Україні: перелік захворювань, які звільняють від служби

З якими хворобами звільняють від мобілізації

За новими правилами, значно зменшено кількість хвороб, які дозволяють уникнути служби в армії. Тепер, наприклад, прості захворювання хребта як кіфоз або сколіоз без серйозних ускладнень не є підставою для звільнення від служби. Лише важкі стани, як активний туберкульоз або серйозні деформації хребта, можуть дати відстрочку.

Щодо суглобів і кісток, лише значні та тривалі зміни, як ревматоїдний артрит чи інші тяжкі хвороби, визнаються достатньою причиною для непридатності до військової служби.

Серцеві захворювання також піддалися перегляду. Тепер лише важка серцева недостатність або гіпертонія III ступеня можуть звільнити від мобілізації.

Люди з серйозними проблемами зі зором або слухом, які значно обмежують їхню здатність служити, також можуть отримати відстрочку. Однак, легші випадки, наприклад, незначна короткозорість або астигматизм, вже не вважаються достатніми для відстрочки.

Для отримання більше інформації про умови мобілізації відвідайте сайт Міністерства оборони України.

Раніше “Коментарі” писали, що в 18 травня почав діяти новий закон, який зобов'язує всіх військовозобов'язаних оновити свої дані до 16 липня. На тих, хто не встигне це зробити, чекають великі штрафи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини