Мобілізація 500 тисяч людей: у ВР розповіли, куди планують направити мобілізованих

Роман Костенко заявив, що всі, хто може взяти в руки зброю, мають це зробити зараз чи бути готовими зробити це за потреби

Мобілізація 450 000-500 000 осіб необхідна для поповнення санітарних втрат та формування нових підрозділів. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив нардеп, полковник СБУ та секретар оборонного комітету Верховної Ради Роман Костенко.

Нардеп зазначив, що чимало українців думали, що Україна скоро здобуде перемогу, а тому вирішили, що можна не готуватися до мобілізації, а слова про необхідність призову 450 000-500 000 стали "холодним душем".

"Але скільки людей потрібно для поповнення санітарних втрат за рік? Скільки потрібно для формування нових підрозділів? Приблизно така кількість. Треба планувати не на два місяці, не на півроку, а на роки, тому що війна може тривати ще довго, а з погляду впливу політичних процесів може закінчитися хоч завтра, але ніхто цього не знає. Ми маємо готуватися до найгіршого варіанту", - висловився Роман Костенко.

Парламентарій зазначив, що необхідно сконцентрувати зусилля на збереженні життів військових — це має стати ключовим аспектом у політиці мобілізації, і тоді мотивація служити в армії буде більшою.

Читайте на порталі "Коментарі" - Кабмін вніс до Ради законопроект про мобілізацію: що пропонують змінити.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Міністерство оборони України пропонує запровадити низку покарань для громадян, які ухиляються від військового обліку та служби.