Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міжнародні експерти оприлюднили несподівані висновки щодо застосування хімічної зброї на війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародні експерти оприлюднили несподівані висновки щодо застосування хімічної зброї на війні в Україні

Організація із заборони хімічної зброї опублікувала заяву щодо повідомлень про застосування хімічної зброї на війні в Україні.

8 травня 2024, 10:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) відреагували на звинувачення України щодо застосування Росією хімічної зброї у війні, а також на подібні заяви з боку РФ. Згідно з заявою речника ОЗХЗ інформація від обох країн щодо використання хімічної зброї "недостатньо обґрунтована".

Міжнародні експерти оприлюднили несподівані висновки щодо застосування хімічної зброї на війні в Україні

У ЗСУ заявили, що Росія використовує хімічну зброю. Фото з відкритих джерел

Секретаріат Організації із заборони хімічної зброї займається відслужуванням можливого застосування хімічної зброї на війні в Україні з лютого 2022 року. За їх даними інформація, яка була надана Україною та Росією щодо застосування хімічної зброї є "недостатньо обґрунтованою". Таку заяву пояснили в ОЗХЗ тим, що усю хімічну зброю було знищено минулого року.

"Знищення всіх заявлених запасів хімічної зброї у світі було досягнуто в липні 2023 року під суворим контролем Секретаріату ОЗХЗ", — йдеться у звіті ОЗХЗ за 7 травня 2024 року.

Однак в ОЗХЗ додали, що "це не означає, що хімічної зброї більше не існує", а ситуація в Україні викликає занепокоєння.

Нагадаємо, що США підтвердили використання заборонених хімічних речовин російською армією на війні в Україні. А Командування ЗСУ зафіксувало станом на березень 2024 року 1068 випадків використання хімічної зброї росіянами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі відреагували на звинувачення США щодо використання російськими силами на війні в Україні хімічної зброї.

Також "Коментарі" писали, що у Державному департаменті США остаточно відповіли, чи буде Вашингтон відправляти американську армію на війну в Україну для протистояння російським силам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини