Головна Новини Суспільство Війна з Росією Між Україною та РФ почався новий етап війни: до яких сценаріїв готуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Між Україною та РФ почався новий етап війни: до яких сценаріїв готуватися

РФ намагається захопити більше територій на Донбасі, а ЗСУ просуваються у Курській області

16 серпня 2024, 10:00
Поділіться публікацією:

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі "Еспресо" заявив, що на даний момент оцінка успішності операції Збройних Сил України на Курщині є передчасною.

Між Україною та РФ почався новий етап війни: до яких сценаріїв готуватися

Війна в Україні

Киричевський зазначив, що російські війська почали переміщати свої підрозділи зі східного фронту ще до початку бойових дій на Курщині. Це обумовлено значними логістичними складнощами, які не дозволяють швидко перекидати бригади з таких напрямків, як Вовчанськ, Покровське та Часів Яр. За його словами, це могло бути зроблено з метою ослаблення російських сил на сході або ж для запобігання наступу на Сумщину. Однак, без детальних знань про плани операції, важко дати об'єктивну оцінку її результативності.

Експерт також підкреслив, що війна переходить у новий етап, і необхідно бути готовими до будь-яких можливих сценаріїв.

"З одного боку, є негативні новини про те, що росіяни не зупиняють рух на Покровському напрямку. З іншого боку, генерал Москальов очолив військову комендатуру України в Курській області. Наразі росіяни намагаються захопити більше території на сході, а ми намагаємося просуватися на Курщині, щоб потім перерізати їхні логістичні комунікації, які їм живлять війська на Донбасі. Тобто нам доведеться й надалі вести поточні бойові дії. Якщо хтось думає, що це територіальний розмін, тобто ми йдемо з Курщини, а росіяни з Покровського напрямку, то це точно не проблема наших військових планувальників", — наголосив Киричевський.– наголосив Киричевський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в РФ не можуть повірити в те, що українське командування могло спланувати таку блискучу операцію у Курській області, тому там вигадують допомогу від НАТО, МІ-6 чи інших західних спецслужб.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини