Головна Новини Суспільство Війна з Росією Між Україно і РФ почалася фінальна битва: до чого готуються Київ і Москва
commentss НОВИНИ Всі новини

Між Україно і РФ почалася фінальна битва: до чого готуються Київ і Москва

Україна і РФ ведуть фінальний бій і хочуть вийти на переговори у найбільш вигідному становищі

13 вересня 2024, 16:53 comments7883
Поділіться публікацією:

Україна наполягає на проведенні другого саміту миру цієї осені, оскільки хоче запропонувати остаточну формулу завершення війни. Тим часом обидві сторони конфлікту — Україна і Росія — намагаються досягти максимальних успіхів на полі бою, щоб зміцнити свої позиції для майбутніх мирних переговорів, повідомляє The New York Times.

Між Україно і РФ почалася фінальна битва: до чого готуються Київ і Москва

Війна в Україні

За словами авторів публікації, нинішні дипломатичні зусилля України та її партнерів спрямовані на те, щоб допомогти українським військам сформувати ситуацію на фронті на свою користь. Це має велике значення, оскільки Кремль поки що не виявляє особливого бажання вступати в переговори, але може змінити свою думку в разі зміни ситуації на полі бою.

Як відзначає видання, пожвавлення дипломатичних дискусій на цю тему було відзначено після початку української операції в Курській області та посилення ударів по російських нафтових об'єктах. Також тривають переговори щодо можливого зняття обмежень на використання західних ракет для ударів по території Росії.

Президент Київської школи економіки та колишній міністр економічного розвитку України Тимофій Милованов підкреслив, що посилення військового потенціалу України, зокрема здатність наносити швидкі удари по стратегічним об'єктам нафтової інфраструктури РФ, може змусити президента Росії Володимира Путіна сісти за стіл переговорів.

"Путін не вірить ні в яку дипломатію; він просто грає в цю гру. Але я думаю, що він також хоче бачити докази. Знаєте, принесіть квитанції. Отже, чи є в України можливості?" – відзначив Милованов.

У свою чергу Вільям Х. Макрейвен, американський адмірал у відставці, зізнався, що до початку української операції в Курській області вважав найкращим сценарієм для України перемир'я з гарантіями безпеки від союзників і замороженими активами Росії. Однак після операції на Курщині його погляд змінився, і він визнав, що Україна отримала нові можливості для перемовин.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що Лавров заявив, що РФ готова врегулювати війну дипломатичним шляхом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини