Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Місто змінюється по годинах": у МВА визнали, що в Авдіївці ситуація критична
commentss НОВИНИ Всі новини

"Місто змінюється по годинах": у МВА визнали, що в Авдіївці ситуація критична

У підвалах розбитих будинків в Авдіївці залишаються люди, яких не можуть евакуювати через постійні обстріли

8 лютого 2024, 22:40
Поділіться публікацією:

Російські загарбники чинять  тиск з усіх напрямків на Авдіївку, ситуація в місті змінюється по годинах. В  Авдіївці не існує жодного району, де було б спокійно. Про це  повідомив  очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону.

"Місто змінюється по годинах": у МВА визнали, що в Авдіївці ситуація критична

Бої за Авдіївку (фото з відкритих джерел)

"Кожного дня місто змінюється реально по годинах. На жаль, ворог тисне з усіх напрямків. Немає жодної такої ділянки навколо нашого міста, де було б десь більш-менш спокійно. Дійсно штурмують дуже великим силами. Зараз, поки що, погодні умови не дозволяють їм застосовувати техніку. Але ж, ми розуміємо, якщо впадуть морози, то поїде й техніка, і буде набагато складніше", — сказав Барабаш.

Посадовець пояснив, що ситуація в  місті є складною, тільки протягом однієї доби, 7 лютого, були зафіксовані  понад 50 масованих обстрілів та  майже  30 ударів авіабомбами по місту. Тільки  з початку року  росіяни  здійснили  більше  800 авіабомбових ударів, що призвело до серйозних руйнувань на території  Авдіївки.

"Багатоповерхові будинки складаються як карткові будинки, і дуже часто під завалами, саме у цих підвалах, залишаються люди, і на жаль, ми не маємо змоги їх звідти дістати", -  сказав керівник МВА.

Як він продовжив, в Авдіївці не залишилося  ні одної вцілілої будівлі.  Ворог  використовує потужні бомби КАБ-500, що робить підвали будинків єдиним, але не дуже надійним притулком для  мешканців.

Віталій Барабаш  повідомив, що станом на ранок 8 лютого на території  міста  знаходиться  941 цивільна особа. Евакуації не проводилось, бо  загарбник  обстрілював дорогу. Проте  тут  діє кілька груп, це — військові, поліція та волонтери, які роблять все, аби  допомогти і здійснити евакуацію. Але  кількість людей, які допомагають мешканцям, щораз  зменшується.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, скільки території Авдіївки захопили вже росіяни

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини