Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Миротворців» із Карабаху кинуть в українське пекло. На якому напрямку їх слід чекати
commentss НОВИНИ Всі новини

«Миротворців» із Карабаху кинуть в українське пекло. На якому напрямку їх слід чекати

Після виведення своїх «миротворців» з Нагірного Карабаху РФ направить їх в Україну. Як зазначив у Фейсбуці військовий оглядач Олександр Коваленко, на лінії фронту слід чекати на дві тисячі таких «миротворців»

18 квітня 2024, 15:25
Поділіться публікацією:

У Нагірному Карабаху так званий "миротворчий контингент" Росії було сформовано на базі 15-ї окремої мотострілецької бригади 2ОВА Центрального військового округу (відомої своїми злочинами у Броварському районі Київської області) та складав штатно 1 960 осіб, повідомив Олександр Коваленко.

«Миротворців» із Карабаху кинуть в українське пекло. На якому напрямку їх слід чекати

Російські "миротворці"

За його інформацією, дані підрозділи не мають на озброєнні важкої техніки типу ОБТ, натомість мають повну штатну комплектацію з ББМ, переважно БТР-82А – 90 одиниць. Крім ББМ підрозділи повністю укомплектовано автомобільною та спеціальною технікою, близько 400 одиниць.

Тобто у питаннях комплектацією технікою, механізованої компоненти тут більш ніж достатньо, що вкрай рідко для підрозділів окупаційних військ у зоні бойових дій в Україні, зазначив експерт.

Також підрозділи так званого миротворчого контингенту були сформовані з кадрових військових, що значно відрізняє їх від складу більшості формувань окупаційних військ, які зараз формуються з будь-кого, але є нюанс.

"У кадровиків немає того досвіду бойових дій, який є у будь-кого. Загалом, для двох тисяч щасливчиків із миротворчого контингенту, перебування у Карабаху було відпусткою, а тепер їх із гранично високою ймовірністю закинуть у пекло",
— каже Коваленко.

При цьому він упевнений, що 2 тисячі росіян зі миротворчого контингенту не зіграють особливої погоди в зоні бойових дій в Україні, але в тій зоні, де вони з'являться, певний тиск все ж таки підвищиться.

"З урахуванням того, де оперує 15 ОМСБр, це може бути або район Авдіївки, або Лиманський напрямок. Хоча з урахуванням зростання важливості для командування окупаційних військ наступу на Часів Яр не виключена поява цих тіл і в даній локації",
— підсумував Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Держдумі пояснили , чому Росія вирішила вивести своїх "миротворців" із Нагірного Карабаху.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини