Головна Новини Суспільство Війна з Росією Миротворці ЄС в Україні: Можливо, мова йде про «мирний план», який українцям не показали
commentss НОВИНИ Всі новини

Миротворці ЄС в Україні: Можливо, мова йде про «мирний план», який українцям не показали

Військові кажуть, що першою реакцією на можливість розміщення миротворців ЄС після війни, є сміх, втім тут можуть бути невтішні нюанси

сьогодні, 16:17
Поділіться публікацією:

Європейський Союз обговорить питання про відправку своїх миротворців до України після війни, пише Politico.

Миротворці ЄС в Україні: Можливо, мова йде про «мирний план», який українцям не показали

Миротворці

На цю інформацію відреагував військовий, політолог Кирило Сазонов. За його словами, першою реакцією на таку новину є сміх.

"Відправити миротворців в Україну ПІСЛЯ війни?! А навіщо вони тоді потрібні? Зараз таке підсилення було б на часі, а нащо воно нам у мирний час?" — відзначив Сазонов.

Втім, за його словами, в Європейському Союзі такі плани малюють не від того, що не вміють думати.

"Можливо, навпаки? Можливо, вони щось знають? Де саме будуть стояти миротворці? На Лінії Бойового Зіткнення? На кордонах 1991 року? Чи де ще? Можливо, мова йде про якийсь інший "мирний план". Який нам ще не показали. Як далі то й цікавіше", — відзначив військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що держави Євросоюзу можуть серйозно порушити питання відправлення європейських миротворців до України. Видання нагадує, що, починаючи з лютого 2024 року, президент Франції Еммануель Макрон почав активно просувати ідею розміщення французьких військ на території України. щоправда, згодом ця ідея, не знайшовши підтримки серед інших європейських лідерів, підзатихла. Зокрема, канцлер Німеччини Олаф Шольц швидко припинив такі ініціативи, заявивши, що "жодних сухопутних військ і солдатів на українській землі, відправлених туди європейськими країнами чи державами НАТО, не буде". За словами анонімного консервативного депутата ЄС, у Європі розглянуть можливість відправлення миротворців до України лише після завершення війни. Європейські політики не бажають допустити ескалації конфлікту.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини