Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мирні переговори з Росією вже почались: в Україні ошелешили заявою
commentss НОВИНИ Всі новини

Мирні переговори з Росією вже почались: в Україні ошелешили заявою

Операція в Курській області поклала початок переговорів з РФ

30 серпня 2024, 22:33 comments28664
Поділіться публікацією:

Мирні переговори з Росією вже почались, заявив політтехнолог Олексій Голобуцький. За його словами, їх початком є курська операція. За його словами, про це також сказав президент Володимир Зеленський. При цьому він дав зрозуміти, що залишатись на захоплених територіях Курщини ніхто не планує, це просто набирання розмінних фішок для великої геополітичної гри.

Мирні переговори з Росією вже почались: в Україні ошелешили заявою

Переговори України і РФ

"По суті, Курська операція не відсунула, а навіть наблизила можливість переговорів. Бо Росія чимдалі більше в них зацікавлена. Практично за будь-яких умов перемир’я Росія не втратить нічого з принципових пунктів. Зате отримає передишку (а поки в усіх варіантах йдеться про такий формат мирних домовленостей, котрий апріорі передбачає тимчасовість миру; ніхто – крім нас – не говорить про реальні кроки з демонтажу Росії як джерела небезпеки)", — заявив Голобуцький.

При цьому він переконаний, що ця передишка Росії потрібна, щоб зрозуміти, що робити з економікою і зорієнтуватись, чи допустима за потреби ширша мобілізація та й, зрештою, просто щоб перевести дух і забратись з силами для наступного нападу на Україну. Після цього, переконаний експерт, за 3-4 роки Росія довершити свою справу.

"Причому з об’єктивним розумінням, як можна знищити Україну, — а не з теоретичними побудовами, як вони ломанули 2022-го. Тоді вони орієнтувались на цілковито нікчемні "розвіддані" і дані мережі агентів Медведчука (яка по факту просто розкрадала кремлівські гроші). А тепер вони зрозуміли, що Україна – складний об’єкт для окупації. Тому знищення прямим військовим ударом визнане нереальним. Отже, Україну спробують знищити зсередини, м’якшими методами, які давно апробовані", — говорить Голобуцький.

На його думку, Україні дадуть можливість провести вибори. За умовами мирних домовленостей спробують закріпити квоти проросійських партій і політиків. Повернути і розширити поле для діяльності кремлівських інформаційних мереж в Україні. Плюс фінансові вливання, додав експерт.

"І в результаті українське суспільство знов спробують розділити на прибічників української і толерантної російської України. Спровокують максимум внутрішніх протистоянь. І на цій хвилі постараються створити і легітимізувати якомога більше проектів за взірцем "ЛНР-ДНР". І в такий спосіб просто знищити Україну як унітарну державу і державу взагалі", — заявив Голобуцький.

При цьому він нагадав, що глава МЗС РФ Сергій Лавров заявляє, що до переговорів РФ готова – але Україна не затягне їх на повторення швейцарського мирного саміту.

"Росія однозначно не хоче ескалувати ситуацію. Бо подальша ескалація може бути хіба ядерна, для початку з тактичною зброєю. І це буде кінець для російської еліти. Ясно, що ніхто в РФ в цьому не зацікавлений, тому всі перетини ЗСУ "червоних ліній" настільки демонстративно ігноруються", — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Лавров виставив Україні вимоги щодо переговорів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини