Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мирні переговори України та РФ. Чому активізувалися Китай та Туреччина
commentss НОВИНИ Всі новини

Мирні переговори України та РФ. Чому активізувалися Китай та Туреччина

Протягом останнього часу Китай та Туреччина знову підняли тему організації мирних переговорів між Україною та РФ. Як відзначив в ефірі Freedom дипломат Руслан Осипенко, обидві країни побачили для себе «вікно можливостей»

5 березня 2024, 15:09
Поділіться публікацією:

Піднімаючи питання переговорів між Україною та Росією, Китай бачить себе у ролі так званого посередника глобального рівня, відзначає Руслан Осипенко. Пекін стверджує, що займає у цьому питанні нейтральну позицію, проте, за словами дипломата, це не так, його позиція – промосковська.

Мирні переговори України та РФ. Чому активізувалися Китай та Туреччина

Китай і Туреччина просувають тему переговорів

Разом з тим, каже Осипенко, Туреччина хоче отримати роль регіонального посередника і стати таким собі містком між Заходом та Росією. Таким чином Анкара планує отримати для себе певні вигоди у відносинах з усіма учасниками процесу. При цьому, як відзначив дипломат, якщо роль Туреччини як посередника буде міцніти, то вона зможе просити для себе реалізації своїх національних інтересів.

Як вважає дипломат, і Китай, і Туреччина побачили зараз для себе "вікно можливостей" і намагаються ним скористатися.

За його словами, це вікно можливостей відкрила саме Росія, яка протягом останніх пів року вела інформаційну спецоперацію і змогла схилити ситуацію на свою користь. При цьому Осипенко визнає, що зараз у РФ сильніша дипломатична позиція, а от Україна у цьому питанні дуже слабка.

На фоні цього і відбувається активізація Китаю та Туреччини, які пропонують організувати переговори та надати для них майданчик.

"Вони побачили просто, що змінилася геополітична ситуація, і розглядають це як вікно можливостей для перемовин”,
— каже Осипенко.

Нагадаємо, нещодавно президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що прийшов час дипломатії у вирішенні питань війни в Україні. Він підкреслив, що його країна готова надати майданчик для переговорів між Україною та РФ.

Разом з тим, колишній президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що з українською владою неможливо вести конструктивні перемовини. За його словами, вони можливі при зміні влади в Україні і то тоді, коли нові люди прийматимуть "нові реалії", які склалися на землі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини