Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Мирні» ініціативи Кремля приголомшливі за рівнем нахабства. Як реагує Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

«Мирні» ініціативи Кремля приголомшливі за рівнем нахабства. Як реагує Захід

Кремль своїми «вкидами» різноманітних «мирних ініціатив» тестує думку України та Заходу на свої "хотілки", вважає політолог Кирило Сазонов. Також він хоче здаватися «миротворцем», на відміну від України

12 квітня 2024, 17:47
Поділіться публікацією:

Кремль активно запускає в ефір теми про переговори та мирні плани, отже, йому це потрібно, каже політолог, який зараз воює на фронті, Кирило Сазонов.

«Мирні» ініціативи Кремля приголомшливі за рівнем нахабства. Як реагує Захід

Мирні переговори

На його думку, зараз у Кремлі зайнялися тестуванням реакції України та Заходу на такі "мирні ініціативи", головна суть яких – зафіксувати кордон лінією фронту та відмову України від членства в НАТО. Також Кремль хоче, щоб окуповані території визнали російськими, а також не карали військових злочинців РФ та не вимагали від агресора виплати репарацій.

"Реакція України зараз – різкий негатив. Не сприймається такий сценарій. На Заході… не такі категоричні. Війна далеко, може краще її зараз якось закінчити? За рахунок України, наприклад? Виявити цю позицію відкрито заважає завзятість українців та наших союзників на Заході"
, — заявив Сазонов.

Крім того, Росія такими "мирними планами" хоче переконати Захід у "миролюбстві" Кремля.

"Їхня ключова теза – ми хочемо мирних переговорів. Давайте забудемо все, що було до цього, і почнемо переговори із чистого аркуша. Погодьтеся, приголомшливо за рівнем нахабства"
, — зазначив Сазонов.

Але головне, наголосив він, донести до Заходу інформацію про те, що Росія нібито дуже хоче переговорів, а ось Україна – ні, тож треба припинити давати їй зброю, після чого переговори точно розпочнуться.

"В принципі, заради цього рядка всю "пісню" і писали"
, – додав експерт.

За його словами, в Україні не сприймають усі ці "миротворчі ініціативи" агресора, офіційно на Заході також. Саме цьому, додав експерт, російська пропаганда продовжить працювати у цьому напрямі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що маріонетка Кремля Олександр Лукашенко заявив , що зараз настав "ідеальний час", щоб розпочати переговори з Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини