Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Мирна місія" Орбана щодо України: чим закінчилися переговори з Трампом
commentss НОВИНИ Всі новини

"Мирна місія" Орбана щодо України: чим закінчилися переговори з Трампом

Представник угорського прем'єра повідомив, що дискусія йшла про можливості миру

12 липня 2024, 08:52 comments4886
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у США провів анонсовану раніше зустріч із екс-головою Білого дому та потенційним кандидатом у президенти США від Республіканської партії Дональдом Трампом. Сторони під час розмови обговорили можливості миру в Україні, проти якої РФ веде війну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

"Мирна місія" Орбана щодо України: чим закінчилися переговори з Трампом

Трамп та Орбан. Фото: із відкритих джерел

Зустріч політиків відбулася у домі Трампа Мар-а-Лаго у Флориді. За словами спікера Орбана, це сталося "як наступна зупинка його миротворчої місії".

"Дискусія йшла про можливості миру", — додав представник угорського прем'єра.

Варто зазначити, що перед цим Орбан здійснив візити до Києва, Москви та Пекіна за останні два тижні в рамках, як стверджує сам глава угорського уряду, своєї "мирної місії", чим розлютив союзників у Північноатлантичному альянсі.

Зустріч Орбана в Москві з російським диктатором Володимиром Путіним, зокрема, викликала обурення деяких інших членів НАТО, які заявили, що ця поїздка надає керівнику Кремля легітимності, коли Захід хоче ізолювати його через широкомасштабну військову агресію проти України.

Сам український президент Володимир Зеленський раніше на прес-конференції на саміті НАТО прокоментував ініціативу Орбана і зазначив, що "не всі лідери можуть вести переговори", і для цього "потрібно мати певні повноваження".

А радник Білого дому національної безпеки Джейк Салліван, відповідаючи на запитання про ініціативу Орбана, сказав, що Україна буде справедливо стурбована будь-якою спробою домовитися про мирну угоду без залучення Києва.

"Яка б авантюра не здійснювалася без згоди чи підтримки України — (вона) не відповідає нашій політиці, зовнішній політиці Сполучених Штатів", — зазначив американський чиновник.

Самопроголошена миротворча місія Орбана також розлютила багатьох членів Європейського союзу, головування якого Угорщина ухвалила на початку цього місяця.

Читайте також на порталі "Коментарі" — мирна місія Орбана : ЄС готує спільну відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини