Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міноборони запровадить нові повістки в Україні: що зміниться
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони запровадить нові повістки в Україні: що зміниться

Нововведення, яке зараз тестується, планують запустити найближчим часом для підвищення прозорості мобілізації.

сьогодні, 20:55
Поділіться публікацією:

 В Україні розпочали тестування нової функціональності повісток із QR-кодом, яка дозволить громадянам перевіряти чинність отриманих документів через додаток "Резерв+". Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко в коментарі DOU.

Міноборони запровадить нові повістки в Україні: що зміниться

Повістки в Україні (фото з відкритих джерел)

QR-код, який буде розміщено на повістці, надасть можливість миттєво отримати інформацію про документ за допомогою сканера, який з’явиться у застосунку. Власник повістки зможе дізнатися такі деталі:

  • Чинність повістки;
  • Дату та номер документа;
  • Територіальний центр комплектування (ТЦК), який видав повістку;
  • Ім'я особи, яка підписала документ;
  • Призначення повістки (уточнення даних, направлення на військово-лікарську комісію (ВЛК), бойова повістка) та інші важливі деталі.

Ця нова функція спрямована на підвищення прозорості та безпеки процесу вручення повісток, а також зменшення випадків шахрайства чи зловживання під час мобілізаційних заходів. Впровадження повісток з QR-кодом є частиною ширшої стратегії цифровізації та покращення комунікації між громадянами та військовими структурами.

Нагадаємо, що “Укрпошта” розсилає листи ще в одному регіоніВійськовозобов'язаним продовжують надсилати повістки поштою. “Укрпошта” почала розсилати повістки на Прикарпатті. Про це повідомляє  Івано-Франківській центр комплектування та соціальної підтримки.

Також нагадали, що після отримання повістки чоловіки призовного віку повинні з'явитися до ТЦК та СП протягом 14 днів з моменту отримання повістки. В іншому випадку будуть притягнені до адміністративної відповідальності. ТЦК передає дані до поліції для розшуку особи.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини