Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міністр оборони США Остін розповів, яке саме озброєння і скільки отримає Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр оборони США Остін розповів, яке саме озброєння і скільки отримає Україна

Україна отримає артилерію, важку зброю та авіацію від партнерів

16 червня 2022, 12:20
Поділіться публікацією:

15 червня відбулося засідання контактної групи з представників близько 50 країн, або так званий Рамштайн-3. Результати засідання оптимістичні. Найближчим часом Україна отримає для захисту своїх територій деяке озброєння. Про це пише військовий експерт Олег Жданов.

Міністр оборони США Остін розповів, яке саме озброєння і скільки отримає Україна

фото Генерального штабу ЗСУ

За словами міністра оборони США Ллойда Остіна, з США привезуть 18 одиниць 155-мм гаубиць; 36 тисяч 155-мм снарядів; 18 тактичних автомобілів для транспортування гаубиць; додаткові снаряди до HIMARS; чотири автомобілі для ремонту техніки; дві системи берегової охорони із найсучаснішою модифікацією ракет Harpoon; а також тисячі захищених радіостанцій, оптичних пристроїв, тепловізорів тощо.

Серед військової допомоги від країн Європи Україна очікує від Німеччини також три РСЗВ Mars, від Словаччини гелікоптери Мі-17, від Канади, Польщі, Нідерландів постачання артилерії. Про кількість поки що не повідомляється.

США також надасть ще один пакет допомоги на суму 650 мільйонів доларів, що він включатиме не розголошують, але кошти будуть направлені на потреби нашої армії.

Крім того, США надаватиме Україні по 1,5 млрд доларів в місяць протягом чотирьох-п'яти місяців.

"Зростаюча кількість учасників цієї групи є свідченням впливу, який вона має на місцях, і я радий, що до нас приєдналися кілька нових країн, зокрема Еквадор, Грузія та Молдова. З тих пір, як контактна група вперше зібралася три місяці тому, ми отримали величезний імпульс для пожертв і доставки військової допомоги. І після цієї зустрічі ми не просто будемо підтримувати цю динаміку, ми будемо рухатися ще швидше і працювати ще сильніше", — написав Остін в Твітер.

Експерт каже, що перші військовослужбовці завершують навчання на M142 HIMARS за кордоном, їх незабаром замінить друга група наших військових. Тобто можна зробити висновок, що до кінця червня перші одиниці РСЗВ привезуть до України, за попередніми даними, це чотири одиниці. А ось наступна партія налічуватиме 8 одиниць. У Пентагоні запевнили, що передача Україні HIMARS – це лише початок, пише Олег Жданов.

Як писав портал "Коментарі", РСЗВ HIMARS скоро доставлять в Україну, адже навчання наших військових завершено.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини