Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міністр оборони Сінгапуру заявив, що США використовує в Україні F-35: у Пентагоні відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр оборони Сінгапуру заявив, що США використовує в Україні F-35: у Пентагоні відреагували

У Міноборони США відреагували на інформацію з Сінгапуру, що американські винищувачі F-35 патрулюють повітряний простір під час війни в Україні.

6 березня 2024, 14:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Сінгапуру Нг Енг Хен стверджує, що американські винищувачі F-35 перебували у повітряному просторі України. На його думку, США таким чином спостерігає за переміщенням російських військ на території України. У Пентагоні відреагували.

Міністр оборони Сінгапуру заявив, що США використовує в Україні F-35: у Пентагоні відреагували

Винищувачі F-35. Фото з відкритих джерел

Очільник Міноборони Сінгапуру Нг Енг Хен зробив несподівану заяву вказавши, що США розгорнули спеціальну розвідувальну місію та за допомогою винищувачів F-35 проводять спостереження за пересуванням російської армії на війні в Україні. 

На такі заяви швидко відреагував Пентагон та спростував їх.

"Я можу підтвердити, що американські винищувачі F-35 не літають в Україні", — сказав речник Міноборони США.

Зазначимо, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, НАТО збільшило присутність своїх військ у Східній Європі. Крім того, альянс використовує винищувачі F-35 для розвідувальних місій та патрулювання повітряного простору навколо російського Калінінграда, однак перебуваючи у своїй зоні контролю.

Також США, Велика Британія та Данія проводять навчання для українських пілотів на літаках F-16. Крім того, в інших країнах НАТО відбувається навчання персоналу обслуговування цих літаків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генсек НАТО Єнс Столтенберг пояснив, чи може Україна використати західні винищувачі F-16 для ударів по Росії. За його словами Україна має право відповідати на російську агресію та використовувати винищувачі для ударів по РФ, однак дозвіл на це залежить від країн постачальників F-16.

Також "Коментарі" писали, що Франція підняла у повітря винищувачі для перехоплення російського військового літака.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини