Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міненерго анонсує вимушене підвищення тарифів на електроенергію: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Міненерго анонсує вимушене підвищення тарифів на електроенергію: що відомо

Наступний опалювальний сезон може бути складнішим, ніж попередній

30 квітня 2023, 15:45
Поділіться публікацією:

Представники Міненерго заявляють, що  на початку  опалювального  сезону  2023-2024 будуть  змушені підвищити тарифи на електроенергію.  Чи багато потрібно  буде сплачувати українцям за використані  кіловати — зараз невідомо.

Міненерго анонсує вимушене підвищення тарифів на електроенергію: що відомо

Тарифи на світло зростуть (фото з відкритих джерел)

Про це  проінформував заступник очільника енергетичного міністерства Фарід Сафаров. 

Як він зазначив,  тепер представники уряду  і  співробітники НКРЕКП працюють  над питанням, наскільки потрібно збільшити ціни. 

"Будь-які зміни тарифів в піки зростання — це важкі та вимушені рішення. Але все одно доведеться таке рішення ухвалити, оскільки інакше енергетика не зможе не те, що відновитися, а й підготуватися до наступної зими, яка може бути набагато складнішою, ніж попередня", — пояснює  посадовець.

Заступник міністра  повідомив, що для, щоб  підготуватись  до майбутнього опалювального сезону потрібно  мінімум 3,4 мільярда доларів, з цієї суми  1,2 млрд —  щоб закупити певного типу ресурси.

"Решта суми — це те, що необхідно, щоб відновити, по-перше, лінії систем передачі — це лінії "Укренерго, лінії систем розподілу електроенергії, це здебільшого обленерго, і для відбудови генераційних потужностей. Це ми кажемо про теплову генерацію, про зелену генерацію і гідроакумулюючі та гідростанції. Це приблизно 2,1 млрд доларів", — підсумував  Сафаров. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в уряді вирішили продовжити дію тарифів на електроенергію для населення ще на місяць – до кінця травня.  Про це рішення повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду. Зазначимо, нагадаємо, уряд України вирішив зберегти чинні тарифи на електроенергію до 30 квітня. Наразі населення платить 1,44 гривні за кВт/год, якщо споживається менше 250 кВт/год на місяць та 1,68 гривень за кВт/год, якщо споживається понад 250 кВт/год на місяць. Водночас голова НКРЕКУ Костянтин Ущаповський заявив, що в уряді розглядають два варіанти підвищення тарифу: до 2,40 гривень та до 2,80 гривень за 1 кВт/год.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини