Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мільйон снарядів для України: ЄС серйозно відстає від планів
commentss НОВИНИ Всі новини

Мільйон снарядів для України: ЄС серйозно відстає від планів

ЄС зобов'язався поставити Україні 1 мільйон артилерійських снарядів до березня

26 жовтня 2023, 08:45
Поділіться публікацією:

Чиновники Європейського Союзу запевняли українське політичне та військове керівництво, що обсяги виробництва Європа запустить за лічені місяці та плани щодо надання Україні мільйона артилерійських снарядів до березня буде виконано. Тепер стає очевидним, що ЄС занадто довго "розгойдувався" і тим серйозно відстає від графіка поставок. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg" із посиланням на джерела, знайомі з цим питанням.

Мільйон снарядів для України: ЄС серйозно відстає від планів

Снаряди. Фото: із відкритих джерел

Раніше у ЄС гарантували надати Україні артилерійські боєприпаси протягом 12 місяців. Спочатку планувалося, що українську армію озброять за рахунок боєприпасів, які вже є на складах у країнах Євросоюзу. Потім планувалося, що постачання здійснюватимуться через контракти про спільні закупівлі, паралельно мав бути запущений механізм збільшення промислових потужностей.

У той же час, зазначає видання, пройшло вже більше половини виділеного часу, проте план виконано лише на 30% і, виходячи з обсягу контрактів, підписаних на сьогоднішній день, ризикує не досягти своєї мети.

"Bloomberg" зазначає, публічно про це не йдеться, але є інформація, що кілька держав ЄС уже запропонували продовжити термін постачання боєприпасів, розуміючи, що вписатися до затвердженого раніше графіка не вийде.

За інформацією ЗМІ, Вашингтон уже закликав ЄС активізуватися в цьому питанні, адже може вплинути конфлікт на Близькому Сході, коли Україні катастрофічно не вистачить зброї.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що буде за підтримки України: Шольц зробив заяву.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи слабшає європейська підтримка України – як реагувати на те, що відбувається.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини