Головна Новини Суспільство Війна з Росією Міллі зробив заяву про війну в Україні, зазначивши, що подібного він ще не бачив
commentss НОВИНИ Всі новини

Міллі зробив заяву про війну в Україні, зазначивши, що подібного він ще не бачив

Марк Міллі визнав, що незважаючи на великий бойовий досвід, подібні бойові дії з такою інтенсивністю він бачить вперше

11 вересня 2023, 16:15
Поділіться публікацією:

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі перебуває на постійному зв'язку з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, телефонуючи йому мінімум один раз на тиждень. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі журналістів "CBSNews".

Міллі зробив заяву про війну в Україні, зазначивши, що подібного він ще не бачив

Марк Міллі. Фото: з відкритих джерел

"Я розмовляю з ним (Ред. — Залужним) щотижня, іноді два, три рази на тиждень", — заявив Міллі.

За його словами, незважаючи на великий бойовий досвід, подібні бойові дії з такою інтенсивністю він бачить уперше. Міллі зазначив, що він у житті багато чого побачив. І за свої роки він брав участь у багатьох перестрілках, його кілька разів підривали на транспортних засобах – на мінах, саморобних вибухових пристроях та РПГ, але, зізнається американський генерал, раніше він ніколи не бачив боїв настільки інтенсивно.

Марк Міллі також визнав, що багато людей не лише в Україні, а й на Заході, які добре знають військову справу, припускали, що контрнаступ України просуватиметься набагато швидше, ніж є насправді. Ніхто не думав зустріти такий запеклий опір російських загарбників на окупованих українських теренах півдня та сходу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тривалу війну Росія не витримає в економічному плані, проте Україні варто бути готовою до неї. Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю The Economist, наголосивши, що російський диктатор Володимир Путін не розуміє до кінця, наскільки тендітна в РФ економіка. На посилення внутрішньої ситуації в країні-агресорі, на думку Зеленського, вплинуть також атаки українських дронів і авторитет путінського режиму, що слабшає, підкошений, у тому числі, заколотом вагнерівців. Чи згодні з такими оцінками ситуації? Які перспективи краху путінського режиму – хто може стати потенційним наступником? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини