Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мешканці Донеччини йшли поранені понад 10 кілометрів, щоб евакуюватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Мешканці Донеччини йшли поранені понад 10 кілометрів, щоб евакуюватися

«Білі янголи» поліції рятують мешканців Мирнограда та Гродівки з-під російських обстрілів

9 вересня 2024, 17:24
Поділіться публікацією:

Останніми днями поліцейські евакуювали з Мирнограда родину з 7-річною донькою та трьох поранених мешканців Гродівки, які пішки вийшли з охопленого вогнем селища. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Нацполіції.

Мешканці Донеччини йшли поранені понад 10 кілометрів, щоб евакуюватися

стела Донецька область, фото з відкритих джерел

Маленьку Аурику та її батьків "білі янголи" рятують вже вдруге. Раніше сім’я переїхала до Мирнограда з Авдіївки, нині розгромленої та окупованої ворогом. Тепер через російську агресію люди змушені шукати собі новий прихисток. Безпечно вивезти доньку з-під снарядів знову допоміг екіпаж поліції в складі з авдіївським поліцейським Геннадієм Юдіним.

Ще один заклик про допомогу надійшов від трьох мешканців селища Гродівка, в якій тривають бойові дії. Декілька тижнів тому люди потрапили під ворожий обстріл та отримали поранення різного ступеня тяжкості. У 46-річної жінки – відкрита травма голови, проникаюче поранення в живіт, у 45-річного чоловіка – інфікована рана стегна, грудної клітини, ще один чоловік, 48 років — з акубаротравмою.

"Як тільки ми змогли хоч трохи пересуватись — вирушили до Мирнограда. Всю дорогу над нами були ворожі дрони. Найважча серед нас – жінка, після травми вона перестала розмовляти", — розповідає один з постраждалих.

Поранені пішки подолали близько 10 кілометрів і дістались околиць міста. Це найнебезпечніший район, який прострілюється ворогом, але рейд поліцейських з порятунку знесилених людей завершився успішно. "Білі янголи" надали громадянам першу допомогу та доставили їх до лікарні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Заборона полоненим росіянам телефонувати додому не порушує Женевські конвенції. Про це в етері національного телемарафону повідомив Уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубінець, інформує портал "Коментарі".

"В Україні зараз створено чотири табори для російських військовополонених. Ми постійно їх перевіряємо. Дійсно, там умови перебування відповідають Женевським конвенціям. Це дуже важко чути в першу чергу родинам військовополонених – українських героїв і героїнь. Ми розуміємо, що на жаль, або на щастя, ми не можемо себе поводити, як росіяни. Ми інша держава, демократична держава", – зазначив Лубінець.

У Центрі стратегічних комунікацій пояснили, чому скасували право на дзвінки російським військовим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини