Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мер Луцька Поліщук розказав про плани виїхати з міста, якби його окупували - експерт назвав таку заяву небезпечною
commentss НОВИНИ Всі новини

Мер Луцька Поліщук розказав про плани виїхати з міста, якби його окупували - експерт назвав таку заяву небезпечною

Мер Луцька досі не підтримує українську православну церкву

12 жовтня 2022, 22:44
Поділіться публікацією:

Голова Луцької територіальної громади Ігор Поліщук розповів, що скоріше за все виїхав би з міста у випадку його окупації. У такий спосіб він планував захистити свою родину та не дати ворогу шансів "використати його, одягнувши у триколор".  Про це пише Інсайдер з посиланням на Перший.

Мер Луцька Поліщук розказав про плани виїхати з міста, якби його окупували - експерт назвав таку заяву небезпечною

Ігор Поліщук (фото з відкритих джерел)

Щойно самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко відкрито заявив про підтримку росії у питанні військової агресії проти України, як голова Луцької територіальної громади Ігор Поліщук зізнався, що готовий виїхати з України у разі вторгнення з боку Білорусі.

Така поведінка державного чиновника не просто викликає осуд, а є тривожною і небезпечною, вважають експерти.

"Заяви мера Луцька про втечу в разі окупації не вселяють оптимізму в його виборців і це загалом не правильна позиція. Бо йому радше слід було б думати про те, як робити місце більш безпечним, як його укріплювати і працювати на те, щоб жоден окупант не зміг дійти до Луцька. А тому виникає питання щодо того наскільки ефективний мер і взагалі чи в правильному руслі він мислить, коли мова йде про стратегічно важливі речі такі як оборона", – так заяву мера Луцька Поліщука оцінив політолог Артем Бронжуков.

Як зазначають експерти, схожі випадки на Сході України часто призводили до переходу державних службовців на бік окупантів.

При цьому заяви про можливу втечу Поліщука – не єдиний тривожний сигнал в поведінці мера.

"Загалом є додатковий факт, який також муляє очі. Це те, що мер Луцька досі не підтримує українську православну церкву і не робить всіх кроків для того, щоб якомога швидше позбутися впливу російської церкви на Волині", – зауважує політолог.

Луцька міськрада — єдина з великих рад Волині, яка не засудила УПЦ МП, міська рада під керівництвом Поліщука гальмує питання переходу до української церкви та створює перешкоди процесу декомунізації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини