Головна Новини Суспільство Війна з Росією Майже половина школярів в окупації обрали українську мову
commentss НОВИНИ Всі новини

Майже половина школярів в окупації обрали українську мову

Навіть в окупації українські школярі не цураються вивчення рідної мови

31 серпня 2023, 17:19
Поділіться публікацією:

Українську мову як рідну вирішили вивчати 46% учнів тимчасово окупованої частини Запорізької області. Їм нададуть нові російські підручники з української мови, заявила журналістам так звана "міністр освіти і науки Запорізької області" колаборантка Олена Шапурова. Її дані наводять російські пропагандисти із "РІА Новини". Про це повідомляють "Коментарі".

Майже половина школярів в окупації обрали українську мову

Українська мова - рідна для мільйонів людей

Ця інформація викликала обурення серед рашистів.

— "Рідна мова" — це окремий шкільний предмет на 1-3 години на тиждень. Ніхто українську мову замість російської нав'язувати не збирається. Єдине, чим корисна інформація про 46% дітей, які обрали українську як рідну, це показник національної самоідентифікації та, можливо, сепаратистського потенціалу. Дивний намір виховати на нових територіях "хороших українців" замість "поганих бандерівців", — обурюються рашисти у Мережі.

"Важко сказати, в якій частині це політична маніфестація, в якій — щире прагнення зберегти (або придбати) українську ідентичність. Цілком точно, однак, що має місце і те, і інше, і ні те, ні інше не обіцяє Росії нічого доброго. Принаймні, у найближчому майбутньому, — зазначає Вадим Шумілін. — Мрії багатьох палких "зетників" про те, що "нові території" дадуть нам нових російських людей і тим самим переламають тенденцію до "багатонаціоналізації", б'ються об падлюку-життя з чималою для них шкодою".

Рашисти очікують, що 1 вересня в окупованій частині Запорізької області відкриються 172 школи, кількість учнів у яких перевищить 40 тис. – більше на 2 тис., ніж минулого року.

Як стверджує Вікіпедія, загальна кількість тих, хто говорить у світі українською мовою, за різними оцінками, становить від 36 до 45 мільйонів осіб, з них в Україні рідною українська є для 31,9 мільйона українців (85,2 %) та 328 тисяч росіян.

Тим часом, стало відомо, в яку країну вивезуть вагнерівців з Білорусі.

Новий британський міністр оборони розповів про свої враження від України.

А у Китаї паніка: популярний товар зникає з полиць магазинів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини