Головна Новини Суспільство Війна з Росією Майже 8 млн українців виїхали за кордон з 24 лютого
commentss НОВИНИ Всі новини

Майже 8 млн українців виїхали за кордон з 24 лютого

Майже 20% від фактичного населення України покинули країну через війну

14 грудня 2022, 17:33
Поділіться публікацією:

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час доповіді в медіацентрі "Україна-Укрінформ" розповів про вимушених емігрантів, пишуть "Коментарі".

Майже 8 млн українців виїхали за кордон з 24 лютого

Фактично кожен п’ятий українець виїхав за кордон

"7 млн 900 тисяч осіб виїхали за межі країни, шукаючи прихисток за кордоном – це 20% від фактичного населення всієї нашої держави", — каже омбудсмен.

За словами Лубінця, ще 4 млн 900 тисяч громадян України стали внутрішньо переміщеними особами всередині нашої держави, з них третина – це пенсіонери та особи з інвалідністю. Фактично кожна друга ця сім'я має одного чи більше дітей.

Також  Уповноважений Верховної Ради з прав людини додає, що 13 мільйонів громадян України залишаються на територіях, де йдуть інтенсивні бойові дії та на тимчасово окупованій російською армією районів. З міст та селищ, які перебувають на межі гуманітарної катастрофи, вдалося евакуювати 46 тисяч українців.

За статистичними даними, рік тому — станом на 1 грудня 2021 року, чисельність населення України становила в 41,208 млн осіб.

Як писали "Коментарі", наприкінці вересня за даними Прикордонної служби Польщі, на територію країни заїхало набагато більше українців, ніж повернулось додому. Варто зазначити, що ще декілька місяців тому статистика була зовсім інакшою, не дивлячись на постійні обстріли з боку Росії, вимушені переселенці активно поверталися до рідних домівок. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — скільки відсотків громадян ЄС підтримує Україну у війні з Росією. Попри те, що війна триває понад 10 місяців, 73% жителів ЄС позитивно ставляться до санкцій проти Росії, фінансової, гуманітарної чи військової підтримки України. Крім того, громадяни ЄС вважають демократію найважливішою цінністю – 36%, за захист прав проголосувало 29%, а свободу слова та думок підтримало – 28% респондентів. Загалом 65% опитаних вважають, що напад Росії на Україну вплинув на їх життя. Це на 4% більше ніж було в опитуванні весною.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини